BiH raspisala šest tjeralica za teroristima ISIL-a

Vlasti Bosne i Hercegovine su preko Interpola raspisale crvene tjeralice za šestoricom državljana koje traže zbog povezanosti s terorističkom organizacijom Islamskom državom ili zbog izdržavanja kazne zbog terorizma.

Na Interpolovoj web stranici crvene tjeralice raspisane su za Ramom Grahovićem (49) i Ibrom Ćufurovićem (21) iz Velike Kladuše, Edinom Pečenkovićem (53) iz Bihaća, Jasminom Keserovićem (21) iz Zavidovića i Sulejmanom Mešanovićem (28) iz Gradačca, prenosi Hina.

Oni se traže zbog priključivanja stranim vojnim ili paravojnim formacijama, a za većinu se pouzdano zna da su bili u Siriji dok se neki i danas bore u redovima terorističke organizacije Islamske države.

Šesta tjeralica se odnosi na državljanina Saudijske Arabije i BiH Ahmeda Zuhairija zvanog Handala (50), kojeg pravosuđe BiH traži zbog izdržavanja kazne za terorizam.

Handala je 1997. sudjelovao u postavljanju i aktiviranju razorne autobombe neposredno ispred zgrade policije u Mostaru, a tijekom rata se borio na strani bošnjačke Armije BiH u sklopu dragovoljačkih mudžahedinskih postrojba pristiglih iz cijeloga svijeta.

Istodobno uprava za koordinaciju policijskih tijela BiH, u čijem sastavu djeluje i odjel za suradnju s Interpolom, nije mogla ni potvrditi ni opovrgnuti razloge raspisivanje tjeralica kao ni otkriti imena osoba za kojima su tjeralice raspisane.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj: