BiH: Prvo spriječili ključanje automobila pa onda krali iz njih

Policija je na području Banje Luke uhitila dvojicu muškaraca, osumnjičenih da su krali stvari iz automobila nakon što su pomoću uređaja “ometača” onemogućavali zaključavanje vozila.

U akciji “Ometač”, usmjerenoj na rasvjetljavanju kaznenih djela protiv imovine na području Banje Luke, koja je provedena u petak i subotu, 9. i 10. veljače, policija je pretresla tri lokacije i uhitila P.V. (58) iz Banjaluke, te M.R. (68) iz Kikinde.

Osumnjičeni su specijalnim uređajem namijenjenim za ometanje signala za daljinsko zaključavanje vozila, zvanim “ometač”, onemogućili da se vozilo zaključa, nakon čega su iz automobila krali određene predmete, priopćeno je iz Policijske uprave Banja Luka.

Policija je pretrese objekata stanovanja, ugostiteljskog objekta i vozila koje koriste osumnjičeni izvršila na osnovu naredbe Osnovnog suda u Banjoj Luci, te pronašla “ometače” sa futrolama i punjačima, mobilne telefone, novac, kao i druge predmete pogodne za izvršenje kaznenih djela ili za koje se sumnja da potječu iz kaznenih djela.

Policijski službenici će, nakon kompletiranja i dokumentiranja predmeta, protiv osumnjičenih nadležnom tužiteljstvu dostaviti izvještaj o počinjenom kaznenom djelu izrađivanje i nabavljanje oružja i sredstava namijenjenih za izvršenje kaznenih djela, a rad na dokazivanju drugih izvršenih kaznenih djela koja se mogu dovesti u vezu sa ovim osobama je u tijeku.

S obzirom na to da je uočena pojava da se pomoću specijalnih uređaja ometa signal daljinskog zaključavanja, iz policije apeliraju da građani prilikom parkiranja na javnom mjestu bez nadzora provjere je li njihovo vozilo zaključano i time spriječe izvršenje kaznenog djela.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.