BiH: Posvađao se sa suprugom pa zapalio kuću

U požaru koji je prekjuler izbio u kući u ulici Balibegovića prekjučer na broju 35, u blizini Širokače, u starom dijelu Sarajeva, lakše je povrijeđen vatrogasac.

Kako je Avaz.ba na licu mjesta, vlasnik kuće N. M., nakon svađe sa suprugom, iznerviran je otišao u potkrovlje kuće, a potom ga i zapalio. Da se nešto čudno događa primijetila je unuka piromana, koja je s bakom bila u prizemlju kuće.

Ona je prvo čula lomljavu i udarce koji su dolazili iz potkrovlja, nakon čega je izašla i ugledala plamen koji se probijao kroz prozore. Potom je dozivala drugog djeda, koji živi u blizini.

Vikala je: “Dedo, dedo, gori kuća“.

Pozvali smo vatrogasce, rekao je jedan od susjeda.

Prema njegovim riječima, N. M. je do dolaska vatrogasaca i policije pobjegao i nitko ne zna gdje se nalazi. Neslužbeno se doznaje da se N. M. i ranije svađao sa suprugom i pravio probleme i da, navodno, ima psihičkih problema.

U gašenju požara, kako je potvrđeno za Avaz, angažirana su tri vatrogasna vozila. Na licu mjesta su vatrogasci imali problema, jer je prilikom intervencije jedan od kolega propao kroz balkon.

U policiji nisu komentirali ovaj slučaj. Potvrdili su da su obaviješteni o požaru i da su na teren izašli policajci, a da će se više znati nakon što bude obavljen očevid.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.