BiH postavlja kamere za čitanje registracijskih tablica na graničnim prijelazima – Jabuka.tv

BiH postavlja kamere za čitanje registracijskih tablica na graničnim prijelazima

Direktor Granične policije Bosne i Hercegovine (GPBiH) Zoran Galić ističe da je u 2015. godini ostvaren kontinuitet u očuvanju sigurnosti granice BiH, dok se u ovoj godini očekuje operativno jačanje GPBiH.

”Zadaće smo, sukladno zakonskim ovlastima, obavili na zadovoljavajućoj razini, ali rezultati rada moraju biti i bolji. Najbolji rezultati ostvareni su u potražnoj djelatnosti zahvaljujući suvremenom informacijskom sustavu kojim raspolažemo. No, on se i dalje treba razvijati, odnosno GPBiH, općenito, u kontinuitetu treba operativno jačati”, izjavio je Galić za Fenu, sumirajući rezultate ove policijske agencije ostvarene u protekloj godini.

Kada se radi o planovima za 2016. godinu, podcrtava da će prioriteti u radu Granične policije BiH u ovoj godini biti djelovanje u borbi protiv organiziranog prekograničnog kriminala, ilegalnih migracija i terorizma.

”Sukladno postojećim materijalnim resursima i ljudskim potencijalima, u 2016. godini želimo ostvariti bolje rezultate u sprječavanju prijenosa narkotika preko državne granice” kazao je direktor Granične policije BiH.

U vrhu prioriteta je i jačanje krim-obavještajne sastavnice Granične policije BiH.

”U 2016. godinu ulazimo kadrovski oslabljeni jer, sukladno postojećem Pravilniku o unutarnjem ustroju, u redovima GPBiH nedostaju 462 policijska službenika. Uz to, povećavaju se aktivnosti i zadaće koje nadležne institucije stavljaju pred GPBiH, osobito s težnjom BiH da postane članica Europske unije”, precizira Galić.

Podsjeća, također, da se povećava broj umirovljenih ili suspendiranih policijskih službenika te stoga ističe da je kadrovsko jačanje ključni preduvjet za daljnji razvoj agencije i poboljšanje rezultata.

Po njegovim riječima, uposleni u GPBiH, u suradnji sa stručnjacima savezne policije Njemačke, rade na izradi novog pravilnika o unutarnjem ustroju kojim bi se smanjio broj rukovodećih službenika, a povećao broj stručnjaka iz različitih oblasti.

”U Agenciji za školovanje i stručno usavršavanje kadrova u Mostaru školuje se 120 kadeta, koji će ubrzo početi raditi u činovima policajac i mlađi inspektor, čime će se samo djelomice riješiti nedostatan broj kadrova”, navodi Galić u razgovoru za Fenu.

U tijeku su i aktivnosti na unaprijeđenju informacijskog sustava za granične provjere, što podrazumijeva instaliranje kamera za čitanje registracijskih tablica na graničnim prijelazima.

”Zahvaljujući poboljšanom integriranom sustavu kontrole, GPBiH postiže bolje rezultate u otkrivanju nevažećih isprava, a kontinuirano ostvaruje dobre rezultate u potražnoj djelatnosti”, istaknuo je u razgovoru za Fenu direktor ove agencije Zoran Galić, navodeći da je dijelove državne granice ugrožene zbog protuzakonitih migracija, krijumčarenja ljudi i robe, potrebno bolje urediti i opremiti.

(www.jabuka.tv)


1 komentar

  • Moj Bobiću ,ti si u službi novog svjetskog poretka,potpunog nadzora svega,ti si preglup i bahat da to svatiš.
    Da li se može od činovničke plaće renovirati kuća vise puta i voziti skupa auta.
    I ti si za istragu SIPe.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.