BiH: Policija bilježi govore mržnje na portalima!

”Svaka poruka koja sadrži bilo govor mržnje, nacionalnu netrpeljivost ili određene prijetnje uredno se prati, nakon čega se pravi evidencija. Međutim, teško je takve osobe odmah sankcionirati, ali ih je moguće evidentirati. Sve podatke prikupljamo”, rekao je za Dnevni avaz Ensad Korman iz Federalne uprave policije, u čijoj je nadležnosti ova oblast, kažu da uredno evidentiraju ovakve sadržaje.

Državnoj agenciji za istrage i zaštitu (SIPA) kažu da u skladu sa svojim nadležnostima postupaju u svim slučajevima u kojima postoje osnove sumnje da je počinjeno kazneno djelo propisano Kaznenim zakonom BiH.

”S aspekta borbe protiv terorizma, SIPA prati aktivnosti na izdiferenciranim internet-stranicama i društvenim mrežama, na kojima se pojavljuju takvi sadržaji, te u suradnji s Tužiteljstvom poduzima potrebne mjere i radnje”, kažu iz SIPA-e.

Ljiljana Zurovac, izvršna direktorica Vijeća za tisak BiH, izjavila je jučer da su brojni internetski portali, čije je sjedište u BiH, kao i društvene mreže bili preplavljeni stotinama poruka mržnje u kojima su se veličali teroristi i brutalna ubojstva.

Upozorila je da je zapanjujuće to što se neki od onih koji šire takav stravičan govor mržnje na Facebooku potpisuju punim imenom i prezimenom, piše Avaz

“Prestrašno je da se uz takav pokolj novinara i policajaca netko može odlučiti na komentare kakvi se pojavljuju na mnogim portalima. Pri tom se poziva na mržnju i na rat, a jutros sam na jednom od njih vidjela i poruku: “ubijte sve novinare”. Ne razumijem što je to i kakvi su to ljudi”, kazala je Zurovac.

(www.jabuka.tv | Foto: Ilustracija)9 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.