BiH: Pobjegao iz zatvora kako bi se pomirio sa ženom | Jabuka.tv

BiH: Pobjegao iz zatvora kako bi se pomirio sa ženom

Edis Zukić (38) iz sela Karep kod Gradačca pobjegao je u četvrtak navečer iz Kaznenopopravnog zavoda u Orašju, i to kako bi se pomirio sa ženom.

Nama je bijeg zatvorenika prijavljen u 17:40 sati. Odmah smo se dali u potragu i o njegovom bijegu smo obavijestili sve okolne policije u oba entiteta, Brčko Distriktu i Graničnu policiju BiH. Obavili smo očevid na mjestu bijega tijekom kojeg smo utvrdili da mu je u bijegu pomogao drugi zatvorenik.

Riječ je o 27-godišnjem Vedranu K. iz Gornjeg Srebrenika. Njega sumnjičimo da je izvršio kazneno djelo omogućavanje bijega osobi kojoj je oduzeta sloboda. O svemu smo obavijestili i dežurnu tužiteljicu Županijskog tužiteljstva u Orašju, kažu iz policije.

Zatvorenik je preskočio zid uz pomoć drugog zatvorenika koji ga je podigao na zid. Sve se lijepo vidi na videonadzoru. Pobjegao je dok je trajala večera, kaže izvor iz zatvora za Dnevni avaz.

U zatvoru za odbjeglog zatvorenika kažu da je bio dobar i primjeran, a da su ga na bijeg natjerali obiteljski problemi.

Prije bijega je ostavio pismo u kojem je sve objasnio. Ispričao se Upravi zatvora i rekao da će kad riješi svoje probleme sam se vratiti u zatvor, tvrdi isti izvor.

Avaz neslužbeno doznaje da mu je navodno supruga bila u posjetu prošle subote i da mu je tad priopćila da neće više živjeti s njim u bračnoj zajednici. On se nakon toga pripremao i pobjegao iz zatvora kako bi raščistio obiteljske probleme s njom.

Zukić je osuđen zbog krađe, a u zatvoru je oko šest mjeseci te mu je ostalo još 18 mjeseci kazne.

(www.jabuka.tv | Foto: Avaz)


3 komentara

Komentiraj: