BiH po čudo u Dansku: Samo pobjeda vodi na Euro

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras u Brondbyju protiv domaće Danske igra posljednji susret u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo 2016. godine u Poljskoj.

Nakon što su prije dva dana u Zenici remizirali s reprezentacijom Bjelorusije (22:22), izabranici Dragana Markovića su šanse za nastup na EP sveli na minimum, a u Brondbyju će imati više nego težak zadatak u pokušaju da iznenade favorizirane Dance, koji važe za jednu od najboljih europskih ekipa.

Dodatne probleme za Dragana Markovića predstavljaju ozljede Vladimira Vranješa, Josipa Perića i Nikole Prce, ali se očekuje da ove igrače medicinski tim uspije osposobiti za nedjeljnu utakmicu, dok je nastup od ranije ozlijeđenih Ivana Karačića i Koste Savića pod znakom pitanja.

Susret Danska – BiH igrat će se u nedjelju u Brondbyju u 20.15 sati, a sudit će ga Norvežani Andre Hansen i Oistein Pettersen.

U ovoj grupi vodi Danska sa 10 bodova, drugo mjesto dijele Bjelorusija i BiH sa po četiri boda, dok posljednja Litva ima dva boda. Bosni i Hercegovini za drugo mjesto treba pobjeda u Danskoj, jer je za očekivati da će Bjelorusija pobijediti Litvu na svom terenu.

(Fena)

Komentiraj: