BiH očekuje izbjeglice – Jabuka.tv

BiH očekuje izbjeglice

“Izbjeglički val koji je preplavio Europu sigurno će se preliti i na Bosnu i Hercegovinu a to će se dogoditi onog trenutka kada Hrvatska zatvori svoje granice za njihov prolazak”, izjavio je čelnik Službe za strance pri Ministarstvu sigurnosti BiH Izet Nizam kako ga u četvrtak citira sarajevski Dnevni avaz.

On je ocijenio kako Hrvatska neće imati drugog izbora nakon što popuni kapacitete za zbrinjavanje izbjeglica.

“Sada kada se sve granice zatvaraju svi koji nemaju kamo krenut će prema BiH. Osobno ne računam na brojku manju od deset tisuća a zasigurno će biti mnogo veći broj”, izjavio je Nizam.

U Imigracijskom središtu kod Sarajeva kojim upravlja ova služba postoje kapaciteti za smještaj najviše do 300 ljudi.

Našim vlastima trenutačno su na raspolaganju i dva na pola ispraženjena naselja koja su ranijih godina služila prije svega za smještaj prognanika no ukupni smještajni kapaciteti i time su ograničeni na oko tisuću osoba te se traga za napuštenim vojnim objektima koji bi se mogli staviti u funkciju.

(www.jabuka.tv)


5 komentara

  • bolan vamo imje bolje samo radi a za pare ne mari jer nemas sta trosit gazde nedaju placa nemas sta trosit i ne boli glava disi potrosijo a ispekcija prominila auta sve sto im firme potplcuju a izbjeglice ce radit da prezive a nas ko jebe koji imamo po 30ilada u firmam zaradeno i nikad necemo dobit a miro saravanja dogoni viljuskare koji izbjeglica pane snogu daga more u mulj bacit

  • Islamski vlastodršci iz Sarajeva planiraju da nasele Hrvatska prognana sela u Posavini ovim islamskim izbjeglicama sa Bliskog Istoka.Posavina je naša stiljećima i više neće moći.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.