BiH nikada neće dobiti tekst himne?

Zastupnički dom Parlamentarne skupštine BiH početkom srpnja trebao bi razmatrati inicijativu za osnivanje novog povjerenstva za izbor teksta himne, koju je pokrenula poslanica SDP-a Nermina Ćemalović.

Zastupnica je od parlamenta zatražila da donese odluku kojom će zadužiti Vijeće ministara BiH da putem nadležnog ministarstva osnuje povjerrenstvo za izbor teksta himne BiH.

Zastupnik SNSD-a u parlamentu BiH Slavko Jovičić rekao je za Press RS kako je njezina inicijativa unaprijed osuđena na propast, jer njezin prijedlog neće biti prihvaćen, a zastupnici iz Republike Srpske nikada više neće podržati osnivanje povjerenstva za izbor teksta himne.

“Bit ću potpuno otvoren. Nikada nitko neće moći napisati tekst koji će odgovarati svima, a da istovremeno u njemu budu Sejdić i Finci. Od toga nema ništa“, istaknuo je Jovičić, prenosi Bitno.ba.

Podsjetio je kako je bio član prethodnog povjerenstva kada je na natječaj pristiglo 336 tekstova, za koje rekao da je više od 90 posto njih bilo neupotrebljivo. (bljesak.info | SRNA | jabuka.tv)

3 komentara

  • bola kakav tekst: prvo bosanci ga nikad nece moc nauciti ma kakv god bude i koliko god dug odnosno kratak bio, a drugo hercegovci ga nece htjet pjevat, tako nema ti od tog nista, jednak ce muk na tribinama bit kad balinjska repka bude nastupala kao repka, 😀

  • imam ja jedan prijedlog, neka bude himna u obliku zviždanja, pa tako kada reprezentacija BiH bude nastupat jbte cijeli stadion ce bit za njih 😀

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.