BiH: Ne perite automobile. Stiže nam pustinjska prašina iz Sahare

Jugo sa sjevera Afrike, koje na naše prostore dolazi preko Jadrana, donijet će nam u utorak kišu s pustinjskim pijeskom, kazali su u Federalnom hidrometeorološkom zavodu.

Od srijede će ponovno biti sunčano vrijeme a za naredni vikend prema sadašnjim prognozama, se može očekivati kiša, dok bi prvi svibnja mogao proći bez padavina, piše Faktor.

Narednih dana će biti dosta toplo, jugo koje ide sa sjevera Afrike, preko Jadrana i do nas, i nije isključeno da će nam donijeti i saharski pijesak. S kišom koja će biti u noći s ponedjeljka na utorak možda bude u tih čestica prašine iz Sahare, žućkasto-crvenkasti trag koji ćete moći vidjeti kao neki talog na automobilima. Padavine će biti u cijeloj regiji. Što se tiče temperatura, one će biti između 18 i 24 stupnja, a lokalno i do 26 stupnjeva, govori za Faktor Ibrahim Hadžismajlović, dežurni meteorolog Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Moći ćete vidjeti trag kao neki talog na automobilima

Dodaje kako će od srijede preovladavati uglavnom sunčano vrijeme. Prema sadašnjim prognozama, idući vikend bi mogao biti kišovit.

Što se tiče prvog svibnja, praznik bi mogao proteći bez kiše, a prema sadašnjim pokazateljima 4. i 5. svibnja bi mogli biti kišoviti, rečeno je.

(www.jabuka.tv)


3 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.