BiH jedina država koja neće emitirati Euro 2016?

BHRT mora do kraja svibnja izmiriti dio duga prema Europskoj radiodifuznoj uniji (EBU) i nakon toga početi u mjesečnim ratama otplaćivati dug koji je dostigao cifru od šest milijuna švicarskih franaka, navedeno je u pismu koje je ovoj medijskoj kući uputila Europska radiodifuzna unija.

EBU navodi da više neće biti u mogućnosti u ime BHRT-a unaprijed plaćati prava na prijenos sportskih događaja, niti pružati dodatne usluge ovom emiteru, ukoliko se rješenje financijske krize ne iznađe do kraja svibnja.

To znači da će, zbog nedostatka novca i drastičnog pada naplate RTV takse, Bosna i Hercegovina biti jedina država u Europi koja neće emitirati Euro 2016.

Generalni direktor BHRT-a Belmin Karamehmedović upozorava da će se BHRT, ukoliko se hitno ne iznađe neko rješenje, naći u veoma teškoj situaciji.

“Nisu u pitanju samo sportski događaji nego i svi ostali servisi koje primamo preko razmjene sa EBU-om, kao što su servisi vijesti, Liga prvaka, utakmice nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine u rujnu, što je, ustvari, samo posljedica katastrofalnog odnosa prema BHRT-u i stanja koje je definitivno postalo neodrživo”, rekao je Karamehmedović.

(BHRT.ba)3 komentara

  • E moj Belmine. Da ti i ostali koji vodite tu jadnu BHT imate imalo pameti, stanje bi vam se poboljšalo. Vi ste od vaše televizije napravili jednonacinalno i jednojezično laprdalo i poligon za antihrvatsku promidžbu. Hrvati su prvi koji vam ne plaćaju pretplatu, niti će je ikad plaćati (jer je vaša pretplata turski harač). Ali evo za Hrvate…Zašto pretplatu ne plaćaju Srbi i muslimani? Upitajte se to… Kad je na vašoj jadnoj televiziji nešo o Hrvatima iz zapadne Hercegovine, to je isključivo negativno. Imate više priloga i turskih serija, nego priloga o bh Hrvatima. Baš zato – bilo bi mi drago da se ugasite i što prije nestanete. Dat će Bog – i bit će tako.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.