BiH Green Awards: Čapljina najuređeniji i najljepši grad

Na središnjoj svečanoj manifestaciji u sklopu obilježavanja Dana planeta Zemlje u BiH, američka veleposlanica Maureen Cormack dodijelila je priznanja pobjednicima projekta “BIH GREEN AWARDS” 2017.

Centar za razvoj i podršku iz Tuzle (CRP) i Veleposlanstvo SAD-a u BiH, po prvi put u BiH organizirali su dodjelu priznanja/nagrada “BiH Green Awards” 2017. Namjera je bila promovirati inovativne i kreativne pristupe očuvanju životne sredine u Bosni i Hercegovini.

Projektom “BiH Green Awards” namjera je također bila pronaći kompanije, gradove/općine, NVO-e organizacije i pojedince, koji uspješno promoviraju prave vrijednosti u oblasti zaštite životne sredine i koji kao takvi mogu motivirati i druge.

Priznanja/nagrade, nakon javnoga glasanja, dodijeljene su u četiri kategorije:

1. Grad/općina;
2. Kompanija/biznis;
3. NVO-e organizacije;
4. Pojedinci:
a) do 30 godina starosti;
b) preko 30 godina starosti.

Načelniku općine Čapljina dr. Smiljanu Vidiću priznanje “BiH Green Awards” 2017. uručila je američka veleposlanica Maureen Cormack.

Uz mnogobrojne prirodne ljepote, geografski položaj, uređenu gradsku jezgru te devet nacionalnih spomenika, nesebičnim zalaganjem svih žitelja Općine i općinskih struktura, uz mnogobrojna priznanja, Čapljina se sada može pohvaliti i priznanjem “BiH Green Awards” 2017.

“Ovo priznanje koje smo danas dobili pokazuje da imamo kvalitetan odnos prema sredini u kojoj živimo, prema okolišu, i prema prirodnim ljepotama kojima raspolažemo. Zato je ovo priznanje prije svega priznanje mojim sugrađankama i sugrađanima”, rekao je načelnik Vidić.

Zahvaljujemo se svim žiteljima općine Čapljina, svim ljudima iz cijele države i našoj dijaspori koji su svojim glasom dali doprinos da Općina Čapljina osvoji nagradu “BiH Green Awards” 2017. i neupitno opravda titulu “Cvijet Hercegovine”, poručili su iz Općine Čapljina.

(www.jabuka.tv)
Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.