BiH granični prijelazi nemaju rampe, kabine, pa ni uvjete za provjere vozača – Jabuka.tv

BiH granični prijelazi nemaju rampe, kabine, pa ni uvjete za provjere vozača

”Na pojedinim graničnim prijelazima za pogranični promet, kao što Mokronozi, Plazikur, Vir, Orahov Do, Radež i Meštrovac, ne postoje temeljni infrastrukturni uvjeti za obavljanje graničnih provjera”, kazao je ravnatelj Granične policije BiH Zoran Galić odgovarajući na pitanje o stanju infrastrukture na graničnim prijelazima.

Naime, uz kroničan nedostatak policajaca, trenutačno ih nedostaje više od 460, Granična policija BiH suočava se s lošom infrastrukturom graničnih prijelaza, što dodatno otežava njezin rad.

Ovaj problem dodatno je izražen ulaskom Republike Hrvatske u Europsku uniju. Ipak, rukovodstvo Granične policije BiH u ovom je slučaju nemoćno, piše Večernji list.

Naime, Granična policija BiH nema gazdinstvo nad graničnim prijelazima. Sukladno odredbama Zakona o graničnoj kontroli, Uprava za neizravno oporezivanje BiH (UNO BiH) nadležna je za izgradnju, dogradnju, obnovu, upravljanje i održavanje objekata i infrastrukture na graničnim prijelazima.

”Nekoliko puta smo alarmirali nadležna tijela da infrastruktura na samo 20% graničnih prijelaza ispunjava standarde potrebne za kvalitetno i učinkovito obavljanje graničnih provjera”, ističe Galić.

Naglašava kako je posebice alarmantno stanje zbog loše infrastrukture na međunarodnim graničnim prijelazima Doljani, Trebimlja, Ivanjica, Deleuša, Hum, Vitina, Metaljka, Ustibar, Uvac i Ripač.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.