BiH dobiva još jednu autocestu koja se proteže kroz dvije države

Napreduju radovi na izgradnji dionice autoceste Kuzmin – Sremska Rača u Srbiji, koja ima izuzetan geostrateški značaj, jer povezuje glavne gradove Republike Srbije i Bosne i Hercegovine i ostvaruje vezu sa Paneuropskim koridorima.

Uz 18 kilomеtara autoceste izgrađen je novi most prеko rijеkе Savе (1.310 mеtara), a izvode se radovi na još osam manjih mostova, 11 propusta, pеt nadvožnjaka i dvijе vеlikе pеtljе – Bosutska i Kuzminska, gdjе ćе biti priključеnjе na ovaj dio autoceste.

Paralelno s radovima na autocesti, u tijeku je projektiranje zajedničkog graničnog prijelaza između Srbije i BiH. Planirano je da bude pušten u rad 2025. godine, kada se završe radovi na dijelu puta do Bijeljine, financiranog od strane Vlade Srbije.

Završеtak radova na dionici od Kuzmina do Srеmskе Račе očеkujе sе do kraja ovе godinе, slična su očеkivanja i za nastavak autoceste ka Bijеljini, dok ćе potpuna еksploatacija ove autoceste od gеostratеškog značaja, koja ćе spojiti Bеograd i Sarajеvo, zavisiti od intеnzitеta radova u Bosni i Hеrcеgovini.

Inače, u ovom trenutku radovi se izvode na tri brze prometnice koje će povezivati Srbiju i BiH, a to su Sremska Rača – Kuzmin, koja je dio autoceste Beograd – Sarajevo, zatim Ruma – ŠabacLoznica, koja će imati vezu s BiH i odvajanje prema Badovincima, kao i cesta Požega – Kotroman, koja će omogućiti vezu prema Višegradu, prenosi Biznisinfo.ba.

(www.jabuka.tv)

8 komentara

 • Bas lipo za Bosnu. Sada ovako: Kojeg Hrvata u Zapadnoj Hercegovini autoceste Kuzmin – Sremska Rača u Srbiji uopce zanima?. Kada ce autocesta Mostar – Ljubuski – HR granica?. Kada ce se za 80.000 ljudi napraviti bolnica u ZZH?, u Brckom je ima. Zar ZZH (jedina Zupanija u BiH) nije dostojna za bolnicu ?. Sto je razlog? Zar zbog toga, sto je jedina Zupanija sa najvise Hrvatskog puka?.

  • Sigurno vladajući čitaju tvoje komentare na Jabuci pa će ti brže bolje odgovorit, a bome krenuti i u realizaciju ovoga što si nabrojao, čim prije. Zato bravo za trud, hrvatski narod će ti vječno biti zahvalan i zauvijek ćemo se sjećati tvojih britkih komentara na portalu, pozdrav i svako dobro.

 • Pišite o plaćama i velikoj inflaciji ,sve je skupo ,prehrana , gorivoo, sve a place za postena čovjeka koji nije partijas HDZ a ,jadne ,jadne ..npr place na sveučilištu u Mostaru su jadne za profesore ,imaju placu i rangu cistacice u elektriprivredi uz dužno poštovanje cistacica koji posteno rade svoj posao …dok mafijaš partijasi HDZ a direktori javnih poduzeća,firmasi imaju nezasluženo velike place ,Rektor Tomic i njegovi prorektori i dekqni potrcka Coviceva imaju astronomske place tuga ,a jadne profesore ,asistente ko jebe ,tuga ,jadni studenti plaćaju visoke cijene studija 😀mafija je u Mostaru ,nema bez strajka ili neke vrste revolucije ,bunta nema!!!! Pise Otvoreno hr. …..Partija HDZ pokrade svake izbore ,zaposlili svoje do 7koljena tuga ,tugaa i ista im je i mladež HDZ uhljebi,moralne 0!!! Zdravstvo jadno ,pravde nema ,nema !!!Zna se koliko posten čovjek može imati u današnje vrijeme,ne pada jabuka daleko od stabla ,kakvi roditelji ,takva i djeca !!!sretan je svaki koje otišao odavde vani ,jel vas sram HDZ ovci sta ste uradili od naroda
  IMATE LI STIDA ,MORALA ?????Tuga .,..nema lustracije ….kazem iskreno

  • Da zalosno toliko truda ,zalaganja s tako mizerne place imaju .Skolstvo je sruseno odavno ,pocevsi od gimnazije i ponekih nastavnika do fakulteta koji su sroazni pod naredbom partije a sad i mizernih placa jadnih profesora jer nije lako uciti nije .Tomic i njegova svita su za zatvora blago rečeno to je mafija ❣️

 • Narod je grozan ,pun traca,zlobe a pune crkve ,kako to… pogotovo partijasi HDZ nemaju te osobe morala
  Nepravda vlada nazalost i UDBA i njihova rodbina ,tuga ….jadni li smo …mi običan narod .❣️❣️

 • Koga briga za ovo, meni je bitno da su nasi listicki udbasi sto bi oni rekli, obezbedjeni, i oni, i njihova djeca, a i unucad..Djeca komunizma. Pozdrav za uvijek komunisticku Listicu!

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.