BiH dobila oznaku #SafeTravel destinacije – Jabuka.tv

BiH dobila oznaku #SafeTravel destinacije

Federalno ministarstvo okoliša i turizma priopćilo je da je BiH dobila oznaku Svjetskog vijeća za turizam i putovanje (WTTC) #SafeTravel destinacije, nakon što je preuzela i usvojila njihov Covid-19 vodič i smjernice, u kojem su detaljno razrađeni koraci i postupanja tijekom pandemije u industriji turizma.

U priopćenju je navedeno da je zemlja suočena s teškim stanjem u pogledu porasta broja oboljelih od Covid-19 i teškom ekonomskom situacijom za sve gospodarske subjekte u turizmu, kao i druge zemlje koje su u sličnoj situaciji.

Budući da taj sektor bilježi značajan postotak radne snage, kako je priopćeno, potrebno je zaštititi sve turističke radnike i njihove obitelji, kao i domaće i međunarodne turiste, a to se postiže, između ostalog, usvajanjem preporuka svjetske organizacije koja je lider u turizmu.

Istaknuto je da dobivanjem međunarodne oznake #SafeTravel destinacije BiH pokazuje odlučnost da se pozicionira na međunarodnom tržištu i prati svjetske turističke trendove. To je prvi, ali ključni korak u postizanju oporavka turističke industrije i vraćanju povjerenja međunarodnim putnicima u sektor turizma.

Federalno ministarstvo okoliša i turizma zahvalilo je USAID-ovom projektu ”Turizam” na pomoći koju je pružio entitetskim vladama, Brčko Distriktu BiH i Vijeću ministara BiH na izradi, razvijanju i usvajanju neophodnih protokola kojim je omogućeno dobivanje te oznake.

U sljedećem razdoblju planirano je stvaranje pretpostavki da svi članovi turističkog sektora, odnosno djelatnici, budu osposobljeni za rad u skladu s protokolima.

Iz Federalnog ministarstva pozivaju poslodavce i uposlenike iz industrije turizma da pohađaju tečajeve vezane za Covid vodič i protokol Svjetskog vijeća za turizam i putovanja, koje je razvio USAID-ov ”Turizam”, a koji su u skladu s našim zdravstvenim i sigurnosnim protokolima te međunarodnom oznakom o sigurnom putovanju.

Federalno ministarstvo napominje da je osim dobivanja te oznake potrebno da se zaposlenici u turizmu razumiju, a kompanije posluju u skladu s dobivenom oznakom, priopćeno je iz ovog ministarstva.

(www.jabuka.tv)


1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.