Građanima BiH blokirano inozemno online klađenje

U posljednjih nekoliko dana ljubitelji igara na sreću primijetili su da im je blokirano online klađenje izvan Bosne i Hercegovine, odnosno kod svih online priređivača igara na sreću koji nemaju odobrenje nadležnih bh. institucija.

Iz Federalnoga ministarstva financija za Klix.ba pojašnjavaju da su u okviru svojih zakonskih ovlasti zahtijevali od komercijalnih banaka u Federaciji dostavu podataka o platnom prometu u dijelu uplate sredstava s računa klijenata domaćih banaka (fizičkih osoba) na račune inozemnih pravnih osoba koje našim građanima nezakonito omogućuju sudjelovanje u online igrama na sreću putem svojih internet stranica, a da pri tome ne posjeduju dozvolu za priređivanje internet igara izdano od nadležnog tijela u Bosni i Hercegovini.

“Po dobivanju podataka o postojanju transakcija fizičkih osoba za sudjelovanje u internet igrama kod nelegalnih priređivača, uvažavajući činjenicu da nemamo ovlasti niti tehničku mogućnost da u cilju sprječavanja nelegalnoga priređivanja internet igara onemogućimo pristup navedenim internet stranicama, obratili smo se nadležnom državnom tijelu, odnosno Regulatornoj agenciji za komunikacije Bosne i Hercegovine (RAK) sa zahtjevom za poduzimanje mjera iz njihove nadležnosti”, kažu za Klix.ba iz Ministarstva financija FBiH.

Nakon ove urgencije Federalnoga ministarstva financija, igračima iz BiH je blokirana mogućnost uplate.

Vlasnici kladionica u FBiH i ranije su tražili da ih se zaštiti od nelojalne konkurencije koju im prave online priređivači igara na sreću izvan BiH, prenosi Bljesak.info.

(www.jabuka.tv)


2 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.