BiH bi na proljeće 2017. mogla ostati bez putovnica

Poništenje natječaja za nabavu putovničkih knjižica neće odmah izazvati probleme u izdavanju putnih dokumenata bh. građanima, ali to bi se moglo dogoditi već na proljeće 2017. godine, poručili su iz Agencije za identifikacijske dokumente, evidenciju i razmjenu podataka BiH (IDDEEA).

– Poništenje natječaja ne bi trebalo izazvati probleme u procesu izdavanja putovnica, ali to svakako ovisi od daljnjega tijeka postupka javne nabave – kaže Amila Opardija, glasnogovornica ove državne institucije, a nakon što je objavljeno da je propao novi trogodišnji ugovor s tvrtkom “Muehlbauer” iz Banje Luke, piše Znamo ba.

No, aktualni ugovor o nabavi putovničkih knjižica koji je IDDEEA zaključila s tom tvrtkom istječe u ožujku 2017. godine. Ako ne bude zaključen novi ugovor, tada bi mogli nastati problemi.

– Mi ćemo ponovno raspisati natječaj, a ako se do ožujka 2017. ne okonča procedura nabavke, odlučit ćemo o daljnjim koracima – navodi Opardija.

Naime, IDDEEA je još u svibnju ove godine raspisala nabavu putovničkih knjižica u vrijednosti od 20 milijuna KM za tri godine. Ponovno je izabrana banjolučka tvrtka „Muehlbauer“, ali je Ured za žalbe BiH poništio natječaj nakon što ga je osporila francuska tvrtka “Gemalto”.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.