‘Big Brother’ u Širokom Brijegu

Na 4. sjednici Općinskog vijeća Široki Brijeg održanoj 11. ožujka 2013. godine načelnik Miro Kraljević izjavio je da će se pokrenuti određene aktivnosti za postavljanje video nadzora na nekoliko lokacija u gradu. Prije nekoliko dana, počela je realizacija projekta. 

Hercegovački gradovi po uzoru na europske gradove

Ovakvi projekti postali su normalna praksa u mnogim europskim gradovima, a najnoviji primjer je postavljanje nadzornih kamera u glavnom gradu Hrvatske, Zagrebu.

U Hercegovini ovaj projekt je prvi zaživio u Čapljini i pokazao se veoma pouzdanim i efikasnim rješenjem. Lako se prati nadzor prometa, a i broj krađa je opao. Sličan projekt uskoro bi se trebao realizirati i u Mostaru.

‘Big Brother’ u Širokom Brijegu

Zbog učestalih krađa, najviše automobila, građani Širokog Brijega bili su jako zabrinuti za sigurnost svoje imovine te je pod pritiskom javnosti i nekih vijećnika Općine Široki Brijeg, načelnik Miro Kraljević, najavio da će se poduzeti određene aktivnosti za postavljanje video nadzora na nekoliko lokacija u gradu.

Prošlog tjedna počela je realizacija projekta te je prva nadzorna kamera postavljenja u Ulici bana Jelačića, točnije na zgradi dječjeg vrtića ”Pčelica”,  dok se druga kamera nalazi na Brijegu, preko puta zgrade Akademije likovnih umjetnosti.

kamera_siroki_2

Iz Općine Široki Brijeg samo nam je potvrđeno da se projekt počeo realizirati u suradnji s PU Široki Brijeg te nam iz sigurnosnih razloga nisu mogli otkriti koliko kamera će biti postavljeno te na kojim lokacijama.

Pozitivne reakcije građana

Prve reakcije građana Širokog Brijega bile su pozitivne te se nadaju da će u gradu opasti broj kriminalnih djela, ponajviše već spomenutih, krađa automobila.

Široki Brijeg se ovim priključio mnogim gradovima u Europi i također je jedan od prvih u Bosni i Hercegovini koji počeo s realizacijom ovog projekta.

(www.jabuka.tv | Foto: David Jelić)38 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.