Biden priprijetio Putinu: Amerika više neće okretati glavu pred ruskim agresivnim akcijama – Jabuka.tv

Biden priprijetio Putinu: Amerika više neće okretati glavu pred ruskim agresivnim akcijama

Predsjednik SAD-a Joe Biden objavio je da se “Amerika vratila” i proglasio da je “diplomacija ponovno u središtu” američke vanjske politike.

Objavio je da će SAD ukinuti podršku vojnim operacijama u Jemenu i imenovati izaslanika koji će se usredotočiti na rješavanje dugogodišnjeg sukoba. Ovo je jedna od nekoliko promjena koje je najavio u svom prvom velikom vanjskopolitičkom govoru od stupanja na dužnost.

Biden je u govoru u State Departmentu najavio zamrzavanje preraspodjele trupa iz Njemačke i podizanje gornje granice za broj izbjeglica u SAD-u.

Ponovno ćemo se angažirati u svijetu i prihvatiti ogromne izazove s kojima se suočavamo kada je riječ o pandemiji, problemu globalnog zatopljenja, a zauzet ćemo se za demokraciju i ljudska prava širom svijeta, najavio je američki predsjednik.

Kazao je da je upozorio ruskog predsjednika Vladimira Putina da su dani kada su Sjedinjene Države okretale glavu od ruskih postupaka prošli.

Jasno sam rekao predsjedniku Putinu, na način koji je vrlo različit od mog prethodnika, da su dani kada su Sjedinjene Države okretale glavu pred ruskim agresivnim akcijama – poput ometanja naših izbora, cyber napada, trovanja ruskih građana – gotovi, rekao je Biden.

Također je pozvao Rusiju da oslobodi oporbenog lidera Alekseja Navalnog.

(www.jabuka.tv)


12 komentara

 • eto , dobili ste što ste tražili, sad se vidi kako je Trump lažno smjenjen odnosno pokraden.Biden iznosi prve jasne smjernice svog djelovanja odnosno djelovanja duboke države,
  Pod jedan; povećati prava LGBT skupina i prava istospolnih pojedinaca ili grupa.
  Slobodan uvoz migranata u SAD-e, koji će donijeti uglavnom prostituciju, kriminal, drogu i ubojstva .
  Povećanje tenzija prema Rusiji i mogući sukob s njima u Europi, -čitaj Ukrajini i li negdje na Balkanu , što će europljanima donijeti samo probleme a amerima novo zauzimanja divljeg istoka..
  Rat-u nekoj arapskoj ili azijskoj regiji bit će vrlo izvjestan i nastavak svega onog što je predsjednik Trump prekinio i zaustavio.

 • Rusi će se morat dobro naoružat ili čak povezat sa kinezima ili neće opstat. Zapad nastoji postavit na vlast neku marionetu kao ovog židova Navaljnog pa da rasparčaju Rusiju na komadiće.

 • Ne nasjedajte na igre. Biden, Putin, Trump i ovaj kineski.. i svi ostali. Samo se zapitajte, jesu li svi lideri za vakcinaciju svjetskog stanovništva? jesu. A sada se zapitajte zašto? S obzirom da nema pandemije niti neke smrtonosne bolesti koja kosi ljude. Svi to vidimo. Zašto onda inzistiraju na ovome?! Zašto nam žele ubrizgati supstance koje su naumili pod svaku cijenu i uz agresivnu propagandu? I svi se u tome slažu. I Putin, Biden i Trump je za vakcinaciju. A ima lijekova koji rješavaju bez problema Corona virus. Svi proizvođači vakcina imaju jednog vlasnika. To za vas koji mislite ruska vakcina je bolja. Samo medijske patke plasiraju. Ništa više.

  • Daj ti meni objasni ako je sve ovo jedna velika ( pretpostavljam Židovska ?) zavjera kako to da su Židovi požurili ubrizgati svojima te supstance prije svih. Tu mi nešto ne štima u tim teorijama zavjere. I ako kažeš da nema smrtonosne bolesti kako to da je u 11.mjesecu u Federaciji umrlo 3.200 ljudi a inače ih mjesečno prosječno umire oko 1.500 i nikada dosad ih nije umrlo 2.000 u jednom mjesecu. Samo te dvije stvari mi objasni

 • ovi ameri su drski i bezobrazni gdje su došli izazvali su haos rat stradanja i to im je demokracija ali da ne bi dobili po zubima od rusa i kineza došli su im na granicu pod krinkom nato izazivaju po crnom moru oko rusije bjelorusije dokle oni misle da će ih netko trpiti pa i treba im netko malo po guzi poštrapati

 • Pričaj ti (bidene) šta oćeš, ali ako se Putin malo nakašlje u bijeloj kući je uzbuna, a kada zakašlje malo jače vi molite Boga da stignete u atomsko sklonište a ni tamo Vama nije sigurno.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.