Biden: Poštovat ću osuđujuću presudu mom sinu

Američki predsjednik Joe Biden rekao je da će poštovati odluku porote da proglasi njegovog sina krivim za nezakonitu kupovinu oružja.

Porota od 12 članova proglasila je Huntera Bidena (54) krivim za laganje o upotrebi droga na obrascu dok je kupovao pištolj 2018. godine.

Suočava se s mogućom zatvorskom kaznom nakon presude, koja je označila i prvo kazneno gonjenje djeteta aktualnog predsjednika SAD-a.

Njegova osuda po sve tri točke optužnice dolazi u kampanji predsjednika Bidena za reizbor u studenom, i manje od dva tjedna nakon što je njegov izborni protivnik Donald Trump i sam osuđen u New Yorku.

Trump postao prvi američki predsjednik osuđen za kazneno djelo

Iako predsjednik Biden nije prisustvovao suđenju u Delawareu, mnogi članovi obitelji, uključujući prvu damu Jill Biden, redovno su to činili. Supruga i sestra Huntera Bidena povremeno su bili prisutni kako bi ga podržali tijekom postupka.

Predsjednik Biden odletio je u Wilmington, Delaware, nakon presude gdje je pozdravio i zagrlio svog sina na pisti.

Ja sam predsjednik, ali sam i tata. Jill i ja volimo našeg sina i jako smo ponosni na čovjeka kakav je danas, rekao je. Biden je dodao da će “prihvatiti ishod ovog slučaja i nastaviti poštivati ​​sudski proces dok Hunter razmatra žalbu”.

Predsjednik Biden ranije je odbacio mogućnost pomilovanja svog sina, na čijem su suđenju objavljeni neugodni detalji dok su tužitelji pokušavali dokazati da je koristio crack kokain u trenutku kada je kupio pištolj, prenosi Klix.

Porotnici su razgovarali s njegovom bivšom suprugom, Kathleen Buhle, i bivšom djevojkom, Zoe Kestan, koje su opisale česte upotrebe droge koja su uzela danak njegovim prijateljima i obitelji. Tekstualne poruke s detaljima o njegovoj ovisnosti i fotografije, od kojih neke prikazuju polugolog Huntera Bidena, također su pokazane sudu.

Presuda je u utorak potaknula političku reakciju, uključujući republikance u Kongresu koji su proveli godine istražujući ponašanje i poslovne veze Huntera Bidena.

Hunter Biden će biti osuđen u narednih 120 dana, ali sudac koji nadzire slučaj nije odredio datum saslušanja. Prijeti mu do 25 godina zatvora, ali pravni stručnjaci kažu da je vrlo malo vjerojatno da će konačna kazna biti približna toj.

Njegovi pravni problemi će se nastaviti tijekom cijele godine, kao i tijekom predizborne kampanje njegovog oca. U rujnu će se suočiti sa suđenjem u Kaliforniji pod optužbom da nije platio 1,4 milijuna dolara poreza na prihod.

Bude li proglašen krivim u tom slučaju, Hunter Biden bi se mogao suočiti s do 17 godina zatvora.

Počelo suđenje Bidenovom sinu, on ga neće pomilovati

(www.jabuka.tv | Foto: DPA/Pixsell)

3 komentara

  • Ovaj lik vise ne zna ni kako se zove a obaviti veliku i malu nuždu sam na wc tesko…. Pustite ga na miru vise. Sa njim je Amerika kao presjednikpm dotakla dno dna. Pa svi vidimo da je covjek ostario i senilan i kao on nesto odlučuje. Sprdacina.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.