Biden i Palmer razgovarali o BiH

Predsjednik Sjedinjenih Američkih Država Joe Biden sastao se sa specijalnim američkim izaslanikom za izbornu reformu u Bosni i Hercegovini Matthew Palmerom prošlog tjedna u Glasgowu unatoč gustom rasporedu, prenose strani mediji.

Prema pisanju portala IrishCentral, s Palmerom se sastao i Savjetnik za nacionalnu sigurnost Jake Sullivan.

Taj mračni dio svijeta mogao bi ponovno biti u nevolji i potreban mu je izravni nadzor SAD-a, navodi se između ostalog u tekstu.

Washington je poslao specijalnog izaslanika u BiH, piše dalje spomenuti portal, pojašnjavajući kako je Palmerova uloga da pomogne provođenje izborne i ustavne reforme u ovoj zemlji, u okolnostima pojačanih tenzija između Bošnjaka, Hrvata i Srba.

Palmer, koji je nedavno boravio u BiH, pred svoj dolazak je govorio za mnoge medije, uključujući hrvatske novinare i portal EURACTIV, za koji je rekao: Kako snažno ću ići? Vrlo snažno. Odlučan sam da učinim sve u mojoj moći kao što su i SAD odlučne da učine sve što je moguće.

IrishCentral je američki medij posvećen informiranju Amerikanaca irskog porijekla i obrađivanju tema koje se tiču irsko-američkih odnosa. Američki angažman u BiH spomenuli su u kontekstu političke krize u koju su uključene Irska i Velika Britanija te potrebe, kako su naveli, imenovanja specijalnog američkog izaslanika za Sjevernu Irsku.

(www.jabuka.tv)11 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.