Biciklistička karavana prijateljstva iz Mostara stigla u Vukovar

U Vukovar je u nedjelju pristigla 10. Međunarodna biciklistička karavana prijateljstva Mostar – Vukovar čiji su sudionici u četiri dana odvozili više od 400 kilometara i na ovaj način simbolično povezali gradove prijatelje.

Organizator karavane je udruga Herzegovina Bike, a biciklisti su kroz 400 kilometara prošli kroz Mostar, Kiseljak, Žepče, Orašje, Županju i na posljetku stigli u Vukovar.

Još sam pod dojmom i pod emocijama. Nas 35 sudionika karavane uspješno smo stigli u grad Heroj, u naš Vukovar. Prvi put nakon dugo vremena nas je pratilo lijepo vrijeme i zaista smo uživali u bicikliranju. Mostarci šalju pozdrave gradu Vukovaru i mi smo ovdje da ih prenesemo i spojimo gradove prijatelje. Također, došli smo odali počast svim poginulima u Domovinskom ratu, kazao je Toni Zorić, predsjednik Udruge Herzegovina bike.

Presretan sam jer smo nakon dvije godine korona pandemije ponovno ovdje u Vukovaru s našim prijateljima. Nakon dočeka na Adici, odlazimo na Ovčaru i Memorijalno groblje kako bi odali počast svim žrtvama Domovinskog rata, a već u ponedjeljak smo u Borovom selu da zapalimo svijeću za poginulih 12 redarstvenika, dodao je Zorić.

Ispred Grada Vukovara bicikliste je dočekao Filip Sušac, zamjenik gradonačelnika koji im se zahvalio na dolasku i na načinu na koji odaju počast svim poginulima u Domovinskom ratu.

Kao i dosadašnjih godina Grad Vukovar osigurat će im smještaj, a osim obilaska Vukovara, u ponedjeljak će odati počast redarstvenicima stradalim u Borovu selu, kazao je Sušac, priopćeno je.

(www.jabuka.tv)Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.