BHT prekinuo suradnju s Tvrtkom Milovićem

Tvrtko Milović više nije urednik dokumentarnog programa BHT-a.

Naime, ova medijska kuća je prekinula ugovor na temelju presude kojom je Sud BiH utvrdio kako Milović ne ispunjava “svjetske standarde novinarstva”, te kako natječaj na temelju kojega je izabran na uredničku dužnost nije u skladu sa zakonom.

Milović je za Ero.tel samo potvrdio ovu informaciju, te poručio kako se pravna borba nastavlja.

Očekivanja su bila kako će BHT provesti novi natječaj kojeg je Sud osporio, te kako će Milović do tada ostati na dužnosti, ali očito kako su neki odlučili sudsku odluku provesti u najkraćem mogućem roku.

BHT će uskoro ponovno raspisati natječaj za urednika dokumentarnog programa i može se očekivati kako će Milović ponovo prijaviti za ovu dužnost.

U međuvremenu, Sud BiH nije pojasnio koji su to svjetski standardi novinarstva o kojima govori u presudi te kada su sudovi počeli određivati što su to standardi u novinarstvu.

Očito, kada treba smijeniti dužnosnika iz reda hrvatskog naroda, ni to nije problem pravosudnim tijelima u BiH.

(www.jabuka.tv)


15 komentara

 • Na zalost niti Tvrtko nije medu pet podobnih hrvata za Sarajevo, Sud i Emira, njima slicnima…Ovo je onaj zakon,, pravilo,, podobnosti… Zato je podobna gosp. Sopta, Martina Mlinaric…

  • Ništa novo. Primjer: čestitke za Božić!
   1996 i 97 na radnom mjestu direktora Centra za Informaciju sistem u PKBiH svi mi čestitaju Božić.
   1998,… okreću mi leđa!
   Nova klima, novo ponašanje.

 • Samo oni Hrvati mogu da uspiju koji pogaze svoj nacionalni intenzitet i priklone se sejdi i raznim sejdicima neznam jeli emiru podoban slavo kukic

 • Ili si lojalan ili nisi. Tako je svugdje u svijetu. Kad je Agee počeo raditi protiv interesa Amerike, bio je isključen iz CIA-e i napustio zemlju, tako i drugi novinari. Milović je dugo bio dobar radnik, ali se onda počeo neprofesionalno ponašati i protiv interesa države. BHT je multietnička tv kuća, ima Hrvata, Srba, Bošnjaka, itd. Nije on isključen zbog nacionalnosti već politizovanja funkcije i nelojalnosti.

 • Ili si lojav ili nisi. Ako si lojav onda si podoban a ako nisi onda si nepodoban… Ovaj nacin biranja, izbora niti valja za hrvate niti za bosnjake. A najmanje za drzavu BiH…

  • Nego koji način? Da se biraju oni koji će iznutra rušit institucije države? Koliko Muslimana može dobiti posao u hrvatskim područjima? Skoro nitko, možda netko baš podoban. Bošnjaci su prihvatilo mnoge koji nisu mogli do posla?

   • Sad preuzimate od Srba termin Teheran. Nepismeni ste, ograničeni i indoktrinisani pa ne znate razlike među muslimanima; šiti, suniti, itd. A nije prvi put da ih kopirate, tako ste počeli praviti Hrvate od Bosanaca katolika po uzoru na SPC koja je pravila Srbe od bosanskih pravoslavaca.

 • Stari i novi muslimani!
  Stari uvijek srdačni i prijateljski, njihova djeca okreću mi leđa.
  Nova klima prema Hrvatima.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.