BHRT još uvijek bez novca za Svjetsko prvenstvo | Jabuka.tv

BHRT još uvijek bez novca za Svjetsko prvenstvo

BHRT još nije otkupio prava na prijenos Svjetskog nogometnog prvenstva te se u cijeli slučaj uključilo i Vijeće ministara BiH.

Na današnjoj sjednici Vijeća ministara razmatrana je problematika o nemogućnosti Javnog servisa BHRT da otkupi prava na prijenos Svjetskog nogometnog prvenstva. Vijeće ministara BiH iskazalo je opredijeljenost da se nađe rješenje kako bi se građanima omogućilo da gledaju prijenos utakmica Svjetskog prvenstva u nogometu, koje počinje u lipnju ove godine u Rusiji, javlja Klix.ba.

Ministarstvo komunikacija i prometa će do naredne sjednice Vijeća ministara BiH pripremiti informaciju o modalitetima pomoći BHRT-u koji je zatražio financijsku pomoć od milijun KM za otkup prava sa Svjetskog prvenstva iz Rusije.

BHRT je u dva navrata pokušao prodati prava na prijenos i prepustiti eventualno nekome drugom da otkupi to pravo, ali bezuspješno.

Početna prodajna cijena koju je postavio BHRT je iznosila 2,3 milijuna KM bez PDV-a. Kako nije bilo zainteresiranih sada je BHRT traži pomoć države, a potrebno je milijun KM.

Tako samo na samo mjesec i po od početka Svjetskog prvenstva u Rusiji građani naše zemlje nisu sigurni da li će im biti omogućen prijenos utakmica.

BHRT se već dugo vremena nalazi u dubokoj financijskoj krizi.

U međuvremenu je promijenjen i način naplate RTV takse,koja se sada naplaćuje uz račun za električnu energiju. Ipak, financijska situacija se nije značajnije popravila, pa ovaj javni servis ima još velikih problema pri realizaciji programa, a naročito kada je u pitanju praćenje velikih sportskih smotri koje iziskuju velika financijska sredstva.

(www.jabuka.tv)


1 komentar

Komentiraj: