BHRT i FTV se dogovorili oko podjele RTV pristojbe

Generalni direktori BHRT-a Belmin Karamehmedović i RTV FBiH Džemal Šabić potpisali su sporazum o poslovnoj suradnji, uz posredovanje Ministarstva komunikacija i prometa BiH.

Ovaj sporazum predstavlja korak u rješavanju nikada teže situacije u kojoj se našao BHRT. Nakon agonije i neizvjesnosti za ovu medijsku kuću i radnike koja je trajala pola godine, sredstva prikupljena na računu Elektroprivrede BiH od RTV pristojbe bit će raspoređena idućih dana. Nakon potpisivanja ovog sporazuma i doznačavanja novca na račun BHRT-a radnicima će biti isplaćena plaća, a dogovoreni su i budući, međusobni odnosi i obveze između BHRT-a i FTV-a, priopćeno je iz Upravnog odbora BHRT-a.

Pored sporazuma o suradnji, kako se navodi, generalni direktor BHRT-a i FTV-a potpisali su i aneks ugovora s Elektroprivredom BiH o prikupljanju RTV pristojbe.

BHRT zahvaljuje ministru komunikacija i prometa BiH Edinu Forti na posredovanju i traženju rješenja, kao i svim drugim akterima koji su dosad bili podrška BHRT-u, navodi se u priopćenju.

(www.jabuka.tv)

8 komentara

  • I jednu i drugu televiziju treba odmah ukinuti. Samo zavađaju narod. Njihovi su stavovi antihrvatski i šovinistički. FTV je i fašističko-muslimanska televizija. Hrvati su hendikpirani i lišeni kanala na hrvatskom jeziku, koji je u ovoj nazovi-državi potisnut i gotovo zabranjen. Javno ga pojedni političari i “naučnici” na FTV nazivaju ustaškm jezikom. Narode, ne plaćajte im pretplatu! Ovo kažem zato što u Širokom i drugim većinskim hrvatskim gradovima i selima i dalje plaćaju harač – pretplatu. To su redom hrvatske bdale i mazohisti – jer oni plaćaju da ih s tih televizija pljuju i nazivaju ustašama. i neprijateljima BiH. A neprijatelji BiH su oni koji nam rade priškorke.

  • Imamo mi radio – televiziju Herceg_Bosne sa jedištem u Mostaru, dnevnik joj je odličan. Općine/gradovi s hrvatskom većinom i županije s hrvatskom većinom nek ulažu u nju, za sad je ok, ali nek bude još bolja.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.