Bh. olimpijske planine spremno dočekuju turiste

Tijekom proteklog vikenda na bh. olimpijskim planinama Bjelašnici i Igmanu bilo je dosta posjetitelja, a u KJKP “ZOI 84” su zadovoljni posjetom, kazali su Feni iz Ski centra Bjelašnica i Igman.

Za vikend su radili, a i u funkciji su trenutno ski-liftovi: šestorosjed, heliodrom, K1 i baby lift.

Također sve staze su puštene u funkciju, osim Kotlova, jer je jak vjetar na vrhu, kazali su.

Uređene staze

Kako su naglasili su iz Ski centra, za vikend je napadalo više od 60 cm snijega. Ističu da su sve staze uređene, te da nema nikakvih žalbi.

Veliki broj posjetitelja, ljubitelja planine skijanja i zimskih sportova jučer je posjetio Bjelašnicu, tako da je bila velika gužva. Također svi ugostitelji i hotelijeri su zadovoljni sa posjetom, kazali su iz Ski centra Bjelašnica i Igman.

Jahorina, bh. olimpijska planina, također u punom kapacitetu dočekuje sve veći broj turista.

Zahvaljujući novim snježnim padalinama i temperaturnom minusu skijalište Jahorina je dostupno u svom punom kapacitetu za sve ljubitelje zimskih aktivnosti, kazala je Feni stručna suradnica za odnose sa javnošću Olimpijskog centra Jahorina Sanja Ćeremidžić.

Naglasila je da je trenutna visina utabanog snijega na ski stazama veća od 90 cm.

Prateći sadržaji

Sve ski staze su odlično uređene, a skijaši na raspolaganju imaju devet instalacija vertikalnog transporta i ukupno 20 ski staza. Skijanje na Jahorini je moguće u dnevnom (od 9 do 16 sati) ali i u noćnom terminu u razdoblju od 18 do 21 sat. Novitet od ove godine je staza za sankanje dužine 600m, za tu namjenu u pogonu je sidro Poljice dok svi ljubitelji ove aktivnosti koriste sanke koje su opremljene posebnim adapterima za sidro Poljice.

Sankanje je moguće svaki dan u terminu od 16 do 18 sati. U spomenutom terminu za djecu su na raspolaganju i mini motorne sanke kao dodatna adrenalinska aktivnost na poligonu Poljice, kazala je Ćeremidžić.

Dodala je da će naredne dane na Jahorini obilježiti skijanje ali i brojni prateći sadržaji.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.