Bez hrvatskih ministara u Vladi FBiH utvrđen i Zakon o izbornim jedinicama i raspodjeli mandata

Plan pretvaranja Federacije BiH u bošnjački entitet jučer se pokušalo sinkronizirano provesti u zakonodavnoj, ali i izvršnoj vlasti Federacije BiH.

Sporna odluka

Osim, po mišljenju mnogih, mimo poslovnika sazvane sjednice Zastupničkog doma Parlamenta Federacije BiH, bez Hrvata su održane čak dvije sjednice Vlade Federacije BiH, obje žurne.

Prvu su napustili hrvatski ministri nezadovoljni načinom pripreme i stavljanja točaka na dnevni red, piše Večernji list BiH.

U ovom slučaju bila je sporna odluka o davanju na korištenje vojarne “Ušivak” u Hadžićima za potrebe smještaja migranata. Zahtjev za korištenje 27 objekata površine 9,5 tisuća četvornih metara, čiji je vlasnik i kojima raspolaže Vlada Federacije BiH, stigao je iz Ministarstva sigurnosti BiH.

Hrvatski ministri tražili su da takav zahtjev uputi Vijeće ministara BiH, uz kompletne materijale, uključujući i akcijski plan smještaja migranata u oba bh. entiteta. Budući da takav zahtjev nije došao niti su hrvatski ministri pred sobom imali kompletan materijal koji uključuje i potrebna mišljenja, hrvatski su ministri odbili razmatrati ga i nisu se nakon stanke vratili na sjednicu.

Nakon što su bez njih donijeli odluku o davanju vojarne u Hadžićima na korištenje Ministarstvu sigurnosti BiH za potrebe smještaja migranata, ministri SDA i SBB-a sazvali su novu sjednicu.

Nije bilo rasprave

Na njoj su jednoglasno i bez rasprave utvrdili prijedlog Zakona o izbornim jedinicama i raspodjeli mandata u Parlamentu Federacije BiH koji potpisuje pet bošnjačkih stranaka SDA, SBB, SDP, DF i Naša stranka, odnosno dali pozitivno mišljenje na spomenuto zakonsko rješenje.

U odsutnosti Fadila Novalića (SDA), predsjednika Vlade FBiH, sjednicama je predsjedao Vesko Drljača (SBB), jedan od dopredsjednika Vlade.

(www.jabuka.tv)


3 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.