Bevanda: Ministarstvo neće biti dio politikanstva

Zamjenik predsjedatelja Vijeća ministara BiH i ministar financija i trezora Vjekoslav Bevanda izrazio je zadovoljstvo nakon što je u srijedu na njegov prijedlog na sjednici Fiskalnog vijeća BiH usvojen Globalni okvir fiskalne bilance i politika u BiH za razdoblje 2022.-2024. godine, stoji u priopćenju Ministarstva financija i trezora BiH.

Usvajanjem Globalnog okvira fiskalne bilance i politika u BiH stvoreni su preduvjeti da se kreira i predloži proračun institucija BiH za ovu godinu. Fiskalno vijeće utvrdilo je u ovom dokumentu da će okvir proračuna institucija Bosne i Hercegovine za 2022. godinu biti povećan za 46,5 milijuna KM i iznosit će 1.073.600.000 KM. Izdvajanje prihoda od neizravnih poreza za razinu BiH bit će 865.500.000 KM, a ostatak su vlastiti prihodi, kazao je ministar Bevanda.

On je naglasio da Ministarstvo financija i trezora BiH sada ima pravni temelj da kreira proračun institucija BiH i dostavi ga Vijeću ministara, a kasnije i ustavnom predlagaču Predsjedništvu BiH koje upućuje ovaj dokument u parlamentarnu proceduru.

Ministarstvo financija i trezora BiH svoj posao obavljat će i dalje sukladno Ustavu i zakonima i neće biti dio politikanstva i dnevno-političkih previranja. U vremenu koje je pred nama ponudit ćemo najbolji mogući dokument za financiranje institucija BiH i provođenje reformi, zaključio je ministar Bevanda.

(www.jabuka.tv)

3 komentara

  • Vjeciti ministar, poslusnik, davno trebao u mirovinu, ali ocito da ,u Sarajevu, jos nije obisao sve gostionice i rupcage, ne moze bez
    ” goriva “. Cija je firma za fiskalne kase, CONFIG , u Mostaru??

    • Biži ozgar moj Vjeko, dok ti je vrime, nek se ON koprca kako zna i umije- možeš kako Oćeš, al’ ne možeš dokle Oćeš, svemo dođe konec!!!

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.