Bevanda: Ministarstvo financija i trezora u studenom završilo prijedlog proračuna

Ministarstvo financija i trezora Bosne i Hercegovine u studenom je završilo prijedlog proračuna za ovu godinu koji je utvrđen jednoglasno na Vijeću ministara i upućen Predsjedništvu BiH.

Svi daljnji koraci su na Predsjedništvu, jer on je formalni predlagatelj i upućuje ga u državni parlament na usvajanje, kazao je danas ministar financija i trezora BiH Vjekoslav Bevanda.

Bevanda dodaje da on nije prava adresa za pitanje proračuna, jer su on kao ministar i Vijeće ministara završili svoj dio posla.

Naglašava da je Ministarstvo financija BiH postupajući po zakonu sačinilo odluku o privremenom financiranju za treći kvartal sa potrebnim mišljenjem i uputilo Vijeću ministara, budući da ovakva odluka za drugi kvartal ističe 1. srpnja.

Na pitanje o tužbi Republike Srpske protiv Uprave za neizdravno oporezivanje (UNO), naglašava da je na snazi potpuna blokada Upravnog odbora UNO koja traje već dvije i po godine iako se svaki mjesec održava sjednica tog tijela.

Dvije i po godine nemamo većinu propisanu pravilnikom o radu UIO-a. Ja na svakoj sjednici glasam za svaki prijedlog. Mislim da je situacija veoma ozbiljna i teška, zaključio je Bevanda.

(Fena)


1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.