Bevanda: Bez ispunjavanja obveza, nema novca od MMF-a

Ministar financija BiH Vjekoslav Bevanda rekao je da BiH neće dobiti novu tranšu od Međunarodnoga monetarnoga fonda ukoliko ne ispuni dogovorene obaveze.

“Imali smo upozorenja i moramo poštovati ono na što smo se obavezali. Misija MMF-a doći će krajem studenoga i gledat će od točke do točke je li dogovor ispunjen. Ukoliko se ne ispuni, nema nove tranše koju smo zaključili po izuzetno povoljnim uvjetima”, rekao je Bevanda za TV1.

On je ocijenio da će 2017. godina biti jako teška za sve razine vlasti.

“Ukupne obaveze po vanjskom dugu su sada 1,18 milijardi, a tekuća godina je bila 770 milijuna i to je značajno povećanje jer dospijevaju obveze i servisi”, rekao je Bevanda.

On ističe da BiH može i mora uštedjeti, ali da to ne smije biti na uštrb kvaliteta rada i ostaloga.

“Svi zaboravljaju da smo mi smanjili plaće korisnicima proračuna BiH za 4,5 posto. Donijeli smo pravilnik o korištenju fiksnih i mobilnih telefona, automobila, goriva i ostalih troškova, odluku o zabrani zapošljavanja…”, rekao je Bevanda.

On je dodao da su efekti u proračunu dobri i da je bilo dovoljno novca za servisiranje svih obaveza, prenosi Srna.

(www.jabuka.tv)


2 komentara

  • Zar niste ispunili obveze,skresali davanja invalidima i socijali a obnovili svoj vozni park skupim i luksuznim vozilima. Ivanić kupio Audi od 200 000 km.Mašala,je li i to dio sporazuma sa MMF-om. Teško nama sa takvim političarima i sa pomoći MMF-da,koji nas vodi u dugogodišnje dužničko i podaničko robstvo stranih mešetara…

  • Tako je tomi. Jos da ima zakona i reda za sve i da vlastela nije pohlepna bilo bi dovoljno novca u blagajni i bez MMFa. Ovako EU dopusta svasta jer ovako uvik fali para a oni dobre duse uvijek dadnu zajam uz dobru kamatu…ma…suludo je razmisljat o njima i njihovim potezima…samo glava zaboli

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.