Besplatno pohranjivanje matičnih stanica za 56. obitelj iz BiH

Povodom Svjetskog dana zdravlja, CryoSave će od 7. do 10. travnja provesti akciju ”Prevencija je zdravlje” i omogućiti popuste za usluge koje nude u BiH.

Obitelj Šafradin iz Busovače 56. je obitelj iz BiH koja je korisnik Programa besplatnog obiteljskog čuvanja matičnih stanica iz krvi i tkiva pupčane vrpce (CFFDP) koji je omogućen već šestu godinu od strane CryoSave-a, vodeće europske i svjetske porodične banke matičnih stanica.

”Trenutak kada nam je cijeli život preokrenut bio je dijagnoza leukemije kod kćerke Anamari stare četiri godine. Kao i većina roditelja mislili smo da se naše dijete ne može razboljeti, ne od tako teške bolesti, da se to ne može dogoditi našoj obitelji. Tada je nastao strah i spremnost da uradimo sve kako bi naše dijete ozdravilo. Očekujući prinovu, sestricu od Anamari, odluka da pohranimo matične stanice dala nam je nadu i pružila sigurnost, s obzirom da su matične stanice lijek za leukemiju. Kontaktirajući CryoSave dobili smo informaciju da zbog situacije u kojoj se nalazimo, možemo ući u program besplatnog čuvanja stanica. Drago mi je i da imam priliku ispričati svoju priču, ne bi li potaknula mnoge roditelje da reagiraju onda kada im je pružena prilika,” istaknula je majka djevojčice Anamari.

Prevencija-je-zdravlje-popusti

Program besplatnog obiteljskog čuvanja matičnih stanica ima za cilj pomoći obiteljima koje očekuju prinovu, a u užem srodstvu imaju člana obitelji (majka, otac, brat ili sestra od bebe) kojem je dijagnosticirano neko od preko 70 teških oboljenja, koje se nalaze na listi oboljenja koja se mogu liječiti matičnim stanicama.

CryoSave je jedina banka matičnih stanica koja provodi ovaj humanitarni program, a koji ima za cilj da pomoći obiteljima kojima je to najpotrebnije. Obitelji mogu aplicirati za program ukoliko član obitelji trenutno boluje i liječi se standardnom terapijom ili ako je član obitelji u fazi remisije do 5 godina.

Povodom Svjetskog dana zdravlja, CryoSave će od 7. do 10. travnja 2015. godine provesti akciju ”Prevencija je zdravlje” i omogućiti popuste za usluge koje nudi u BiH. Više informacija potražite na facebook stranicama Matične ćelije EU i Genoma testovi.

(www.jabuka.tv)1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.