Besmrtan: Aston Martin Vanquish se vraća u proizvodnju

Aston Martin Vanquish je po mnogima najbolji model koji je tvrtka iz Gaydona izbacila u nekoliko desetljeća, a sada će se vjerojatno vratiti u proizvodnju.

U pripremama za inicijalnu javnu ponudu dionica Aston Martin je izdao prospekt s informacijama za potencijalne investitore, a u njemu se može naći nekoliko doista zanimljivih informacija. Tako se doznaje kako će prvi SUV model u povijesti marke pokretati AMG-ov V8 twinturbo motor.

No, puno zanimljivija informacija od DBX-a koji malo kasni, no koji Astonov poklonik odobrava, nalazi se nešto dalje u debeloj knjizi od 321 stranice. Tako možemo saznati da je Aston još u lipnju prodao dokumentaciju i alate za proizvodnju Vanquisha druge generacije, zajedno s 18-mjesečnom uslugom konzultacija.

I za taj je posao dobio 20 milijuna GBP.

Mnogi pretpostavljaju da kupac dolazi iz Europe, i to iz područja ekskluzivnog tuninga gdje se postavljaju granice po pitanju luksuza i cijene. Trebamo li konkretna imena, prvi u nizu svakako je Mansory kojem bi to bio logičan nastavak poslovne priče, prenosi Index.hr.

Podsjetimo, Vanquish je u ponudi bio do ove godine kada ga je zamijenio DBS Superleggera. V12 dragulj, aluminijska osnova, karbon i bezvremenski dizajn osigurali su mu bitno mjesto u povijesti.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.