Bešlić potpisao odluku o isplati plaća za ožujak

Mostarski gradonačelnik Ljubo Bešlić potpisao je danas odluku o isplati plaća za ožujak korisnicima gradskog proračuna.

Kako je Feni rečeno u Gradskoj upravi Mostar, Bešlić potpisao ovu odluku nakon što je Tužiteljstvo Hercegovačko-neretvanske županije odbacilo kaznenu prijavu koju su protiv gradonačelnika podijeli predstavnici bošnjačkih političkih stranaka u Gradskom vijeću, zbog nametanja gradskog proračuna.

Predstavnici Sindikata gradske uprave i vatrogasaca, koji su za petak najavili opći štrajk i prosvjede, sastali su se u srijedu s gradonačelnikom Ljubom Bešlićem te su prihvatili sporazum da se plaća za ožujak umanji za 10 posto zbog lošijeg prikupljanja prihoda te da se plaća za travanj isplati do kraja ovoga mjeseca s umanjenjem od pet posto.

Podsjećamo, prošle godine istekao je mandat vijećnicima u Gradskom vijeću Mostara, a novi izbori nisu održani jer se političke stranke nisu mogle dogovoriti o izmjenama dijelova Statuta Grada Mostara, koji se odnose na izbor gradskih vijećnika, a koji je Ustavni sud BiH proglasio neustavnim.

Gradonačelnik Bešlić u travnju je nametnuo gradski proračun, a bošnjačke političke stranke smatraju kako za taj potez nije imao zakonsko uporište. (Fena)

(www.jabuka.tv)
Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.