Berrettini protiv prijedloga: Đoković mi je rekao da ne brinem

Talijan Matteo Berrettini smatra da tenisači ne bi trebali biti stavljeni u poziciju gdje moraju pružiti financijsku pomoć drugim profesionalnim igračima te da odgovornost mora biti na onima koji upravljaju sportom.

Osmi tenisač svijeta izrazio je nezadovoljstvo projektom koji je predložio Novak Đoković prema kojem bi 100 najboljih na svijetu donirali novac slabije rangiranim igračima.

Zvao sam Novaka i objasnio mu svoju situaciju. Rekao sam mu da imam druge prioritete te da želim pomoći obiteljima koje je koronavirus ostavio bez posla sad kad im je on najpotrebniji, rekao je Berrettini.

U nijednom profesionalnom sportu igrači ne bi trebali financijski pomagati drugim natjecateljima. To je na odgovornim tijelima, u ovom slučaju ATP-u, WTA-u i ITF-u. Oni organiziraju turnire, a mi na njima sudjelujemo. Oni trebaju brinuti o nama i problemima. Kad sam pričao s Đokovićem rekao mi je da ne brinem jer donacije nisu obavezne. Možeš donirati ako želiš, dodaje Berrettini, prenosi HRT.

Ako želiš kupiti maske bolnicama ili pomoći obiteljima koje su ugrožene, poštujem te, prepričao je Berrettini Đokovićeve riječi.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.