Bebu rodila u vojnom helikopteru dok su je vozili u bolnicu – Jabuka.tv

Bebu rodila u vojnom helikopteru dok su je vozili u bolnicu

U helikopteru Hrvatskoga ratnoga zrakoplovstva Mi-8 MTV u srijedu 15. kolovoza 2018. na hitnom medicinskom letu s otoka Raba rođena je beba.

Majka je rodila djevojčicu prije slijetanja helikoptera na helidrom Delta u Rijeci , a sretnom trenutku porođaja svjedočila je posada Eskadrile transportnih helikoptera (ETH) 91. zrakoplovne baze u sastavu: bojnik Krešimir Abramović, kapetan helikoptera, satnik Bojan Bosnić, kopilot, narednik Danijel Marušić, tehničar-letač.

Doktor medicine natporučnik Roko Hatvalić i medicinska sestra nadnarednica Iris Šimić porodili su bebu. Kapetan helikoptera bojnik Krešimir Abramović kazao je kako je ovo jedno od iskustava koje će sigurno pamtiti cijeli život te kako je na kraju priče najvažnije da su majka i njezina djevojčica dobro.

Nitko od nas još nije imao ovakvo iskustvo. Iz perspektive pilota u helikopter je ušla pacijentica na nosilima, a izašla žena s tek rođenom bebom na prsima. Medicinski tim odlično se snašao i obavio porod i ovom bih prilikom pohvalio profesionalnost svih uključenih i u svoje ime i ime cijele posade, čestitao roditeljima i rođenoj curici poželio svu sreću, kazao je Abramović i dodao da je ovaj let bio jedan od onih zbog kojih uživaju u poslu.

Ovo je svima nama bio najljepši let u karijeri i ovakvi trenuci su razlog zašto uživamo u ovom poslu, zaključio je Abramović, priopćilo je Ministarstvo obrane Republike Hrvatske.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.