Beauty priručnik: Pogreške koje trebate izbjegavati prilikom nanošenja maskare

Maskara je jedan od onih beauty proizvoda koji rijetko koja žena ne koristi na dnevnoj bazi.

Uz malo korektora i barem jedan sloj maskare spremne ste za izlazak iz kuće u samo nekoliko minuta. No kada već ne morate trošiti previše vremena na šminkanje, važno je i da ti proizvodi koje koristite izgledaju najbolje moguće na vašem licu.

Kako biste izbjegle moguće pogreške pri nanošenju maskare, savjetujemo vam da primijenite sljedeće savjete.

Predugo koristite istu bočicu maskare

Svaki make-up proizvod ima određeni rok trajanja pa tako i maskara. Preporučljiv period korištenja jedne bočice maskare je tri mjeseca, a osim što će se u tom periodu osušiti, bitno je zamijeniti je novom zbog nakupljenih bakterija koje mogu izazvati neželjene upale ili infekcije oka.

Nanosite maskaru prvo na gornje trepavice

Kako biste izbjegle mrlje na kapku, bilo bi najbolje kada biste maskaru najprije nanijele na donje pa na gornje trepavice.

Nanosite kremu na područje trepavica

Kada odrađujete jutarnju beauty rutinu, nemojte kremu namijenjenu za područje oko očiju nanositi na kapak i trepavice. Masne trepavice i kapci rezultirat će mrljama na kapku i trušenjem komadića maskare.

Ne skidate maskaru dovoljno temeljito

Bilo bi idealno kada biste maskaru otklanjale uljnim odstranjivačem koji će skinuti i zadnju trunku šminke s očiju kako ujutro ne biste nanosile novi sloj šminke na jučerašnje ostatke, piše Index.hr.

(www.jabuka.tv) 


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.