Baždarević: Igrom i borbenošću poremetiti Belgijance – Jabuka.tv

Baždarević: Igrom i borbenošću poremetiti Belgijance

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine u nedjelju se počela okupljati u gradiću La Hulpe u blizini Bruxellesa, u kojem će 3. rujna protiv domaće reprezenarcuje Belgije igrati jedan od najvažnijih susreta u kvalifikacijama za europsko prvenstvo 2016. u Francuskoj.

Svi igrači koji su do sada došli su zdravi i rapoloženi, a izbornik Mehmed Baždarević očekuje dobru atmosferu na treninzima.

Kao što je planom priprema predviđeno jedan dio igrača, njih 12 koji su doputovali u ponedjeljak, danas su obavili dva lakša treninga.

“Ambijent je odličan, mislim da imamo optimalne uvjete za rad i sve je u najboljem redu, još da stignu Spahić, Bešić, Kvesić i Hajrović pa da budemo kompletni kako bi mogli početi sa zacrtanim aktivnostima. Želja mi je bila da imamo malo više vremena, ali šta je tu je, pokušat ćemo da na treninzima sklopimo nešto i odigramo što bolje, iako svi znamo da će biti teže raditi sa igračima koji su u nedjelju igrali za svoje klubove”, kazao je Baždarević.

U utorak će reprezentacija obaviti dva treninga, a po Bažadarevićevim riječima prvi, prijepodnevni će biti “pravi” trening, dok je poslijepodne planiran taktički dio treninga sa video analizom protivnika. U srijedu je planiran službeni trening na stadionu na kojem će se igrati utakmica.

“Nadam se da neće biti ozljeda i da će igrači doći sa velikom željom da pokažu da sve što smo do sada uradili nije slučajno. Utakmica je izuzetno važna za obje ekipe, posebno za belgijsku koja mora tražiti pozitivan rezultat, a na nama je da našom igrom i borbenošću poremetimo njihove želje i planove”, kazao je Baždarević.

Susret Belgija – BiH igra se 3. rujna na stadionu King Baudoin u Bruxellesu. Tri dana kasnije BiH na Bilinom polju dočekuje Andoru.

(Fena)


1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.