Bariša Čolak: Ne promijeni li se Izborni zakon, država će biti u blokadi

Podijeljena su stajališta oko toga ima li smisla, pa čak i zakonskoga uporišta, organizirati opće izbore 2018. godine kada Ustavni sud BiH, očekivano, sljedećega mjeseca izbriše odredbe Izbornoga zakona BiH oko izbora izaslanika u federalni Dom naroda te u međuvremenu ne bude dogovora, a o čemu ovisi izbor vlasti u Federaciji BiH i državi BiH.

Za člana Središnjega izbornoga povjerenstva Branka Petrića nije prijeporno raspisivanje izbora sljedeće godine, čak i ako se ukinu odredbe Izbornoga zakona glede načina izbora izaslanika, dok je pak ustavni stručnjak profesor Kasim Trnka procijenio kako bi BiH i Federacija BiH ušle u razdoblje teške krize, piše Večernji list.

Mostarski scenarij

Toga je stava i predsjedatelj Doma naroda Parlamenta BiH Bariša Čolak.

“Jasno je kako ne bismo mogli dobiti zakonodavnu vlast, a onda ni izvršnu. Odredbe Izbornoga zakona BiH moramo promijeniti i želim vjerovati kako će se to dogoditi. U suprotnom, cijela bi država bila u blokadi”, rekao je Čolak u izjavi za Večernji list.

Profesor Trnka, pak, smatra kako se izbori ni u kojem slučaju ne mogu održati ako se ne izmijene odredbe Izbornoga zakona BiH.

(www.jabuka.tv)


4 komentara

  • Moj Bariša vazda si na vodećim funkcijama.Bio si min.Pravde,min.Sigurnosti itd.zašto nisi poduzeo korake,nešto da se rasvijetli ubistvo Joze Leutara,gen.Vlade Šantića,tisuće hrvata u ratu,zašto nije potencirano procesuiranje ratnih zločina bošnjaka nad hrvatima..O čemu pričamo,o izborima,od izbora do izbora,o trećem entitetu,hrvatskom kanalu.Kad se zasjedne u udobne stolice 4 god.opet pasiva,laganini,do idućih izbora. U tom će Bariša i u mirovinu,dobru,moćnu,veliku,biti će nekome savjetnik a ni sa kim se nije zamjerio u Sarajevu niti Banja Luci… To što radi Bariša i većina naših hrv.političara nisu hrvatski interesi u BiH-ni nego isključivo osobni interesi njih samih…Tako već 21 god…. Pa nismo više trave pasli da ne kužimo što nam radite.Biće bolje,narod,mladi odoše vani,stari umiru i mi lagano nestajemo…

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.