Barcelona raskinula suradnju s Pešićem, naslijedio ga igrač kojeg je trenirao | Jabuka.tv

Barcelona raskinula suradnju s Pešićem, naslijedio ga igrač kojeg je trenirao

Litvanac Šarunas Jasikevičius će napustiti Žalgiris i preseliti se na klupu Barcelone.

Katalonski klub se u ponedjeljak rastao s trofejnim trenerom Svetislavom Pešićem koji nije u potpunosti ispunio ambicije kluba.

Jasikevičius od 2016. predvodi tim iz Kaunasa s kojim je ostvarivao impresivne rezultate, a proteklih dana se pisalo da bi u Fenerbahçeu mogao naslijediti Željka Obradovića.

Ipak, porazom Katalonaca od Baskonije u finalu Endesa (ACB) lige postalo je jasno da će Pešić godinu dana prije isteka ugovora napustiti klub. Tako da je nepunih 24 sata nakon poraza u finalu španjolske Endesa Lige sporazumno raskinuta suradnja.

Jasikevičius nasljeđuje Pešića koji mu je bio trener u Barceloni u trofejnoj sezoni 2002./2003. Pešić i Šarūnas su te sezone osvojili španjolsko prvenstvo, kup i Euroligu.

O njemu se već neko vrijeme s razlogom priča da je najperspektivniji trener Starog kontinenta, Barcelona teško da je mogla naći bolje rješenje za svoju klupu od njega…

S novim trenerom se Barcelona već pohvalila na društvenim mrežama gdje su objavili prigodnu sliku povodom dogovora suradnje s velikim trenerom.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj: