Barcelona najpopularniji klub na svijetu

Nou Camp

Barcelona je najpopularniji nogometni klub na svijetu, pokazalo je istraživanje nogometnog portala Goal.com koje je obuhvatilo 13 klubova i više od 100.000 ispitanika.

Od više od 100.000 zaljubljenika u nogomet iz cijelog svijeta njih 18 posto odlučilo se za Barcelonu, dok ih se 16 posto izjasnilo za Liverpool i za Manchester United. Najveći Barcin rival Real Madrid tek je na četvrtom mjestu sa 12 posto, koliko ima i Arsenal. Slijede ih Inter (6 posto), Bayern (5) , Chelsea i Juventus (4), Milan (3), Borussia (D) i Manchester City sa po dva posto i PSG s jednim posto glasova.

Po kontinentima, Barcelona je u Europi, Africi, Severnoj i Južnoj Americi najpopularnija, ali ne i u Aziji i Australiji. Arsenal, Manchester United i Liverpool uživaju veću potporu navijača od katalonskog kluba na Istoku.

Barcelona je najpopularniji klub u Sjevernoj i Južnoj Americi, Manchester United je drugi, a Real treći.

Katalonski klub nije “broj jedan” među navijačima u Brazilu gdje najviše ispitanika navija za Bayern (čak 40 posto), u Čileu (Arsenal), Kolumbiji (Inter).

U Africi Barcelona nije na prvom mjestu u Libiji gdje se najviše ispitanika izjasnilo za Juventus, pa za Inter, onda za Manchester United da bi tek onda na red došli Barca i Real. I u Egiptu Barca nije najmiljenija, Real je popularniji.

Azija i Australija jedini su kontinenti na kojima Barca nije najpopularnija. U Australiji je Arsenal ispred Manchester Uniteda, u Indiji Liverpool ima 47 posto glasova, Barcelona 28 posto, Real samo pet, u Iranu je Inter dobio čak 73 posto glasova, na Tajlandu su na vrhu Liverpool i United, dok je Real dobio osam, a Barca sedam posto glasova, u Japanu je Arsenal najpopularniji (16 %), ispred Barce (10 %).

U Europi je Barcelona ispred Reala u Španjolskoj (40 naprama 24 posto), pa čak i u Francuskoj (19:17 posto).

U Italiji je najpopularniji Inter (28 %), drugi je Juventus (18 %), a Milan je ostao iza Barcelone i Reala. Najpopularniji klub u Grčkoj je Chelsea, u Turskoj je Real ispred Barcelone (22:21 %), u Njemačkoj je Barcelona (22 %) popularnija od Bayerna (19 %), kao i u Poljskoj (18:12).

U Velikoj Britaniji su navijačima najdraži Manchester United (23), Arsenal (16), a Barcelona i Real su popularniji od Liverpoola, Chelseaja i Man. Cityja.

(Fena)


1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.