Barbierijeva partnerica: Rekao je da ide ispucati tetejca, nije bio pijan, a netko ga je prijavio

Gastronomski stručnjak i književnik Veljko Barbieri uhićen je sinoć jer je u vidno alkoholiziranom stanju ispalio više hitaca u deblo ispred svoje obiteljske kuće u Makarskoj.

Izlaskom na mjesto događaja zatečen je muškarac koji se dovodi u svezu s ovim događajem, a isti se nalazio u vidno alkoholiziranom stanju. Doveden je u službene prostorije gdje je zadržan do prestanka djelovanja opojnog sredstva. U tijeku je kriminalističko istraživanje u sklopu kojeg će biti provedena i pretraga doma. U ovom događaju nije bilo ozlijeđenih osoba, javili su iz PU splitsko-dalmatinske.

Barbieri je imao 1,76 promila alkohola u krvi te je policiji dragovoljno predao nekoliko komada oružja, među kojima i kalašnjikov.

Na upit novinara što se ugodilo, njegova nevjenčana supruga je spremno je rastumačila sinoćnje događaje. 

“Popio je dvije čaše plavca i kao bojnik Domovinskog rata probao svog tetejca”

Dogodilo se to da je Veljko Barbieri nakon 3 mjeseca izolacije izašao van, proslavio je to s dvije čaše plavca. Izišao je u svoj đardin i kao bojnik Domovinskog rata probao svog tetejca. Nakon 10 minuta je stigla policija i to vam je to, rekla je gospođa s druge strane veze, piše Index.hr.

Kaže kako se nije radilo o nikakvoj pijanosti.

Vjerujte, dvije ili tri čaše pravog plavca su bile. Veljko i ja smo se spremali za otvaranje intermedijalnog centra za koji je on pisao. Znate, Domovinski rat, a on je jedan pravi dječak. Popio je dvije čaše vina i kaže: “Idem ispucati svog tetejca.” On za to ima trajnu dozvolu kao časnik Domovinskog rata. Ispucao je to u svom đardinu i netko ga je prijavio. Fantastičan štos, rekla je kroz smijeh.

Policajci su Barbierija priveli.

Istina je, odveli su ga u 19:10, napravili očevid. Veljko je došao ujutro doma. Sad spava, a onda će raditi dalje na svojim bajkama. U izolaciji je napisao tri knjige, rekla je nevjenčana supruga Veljka Barbierija. 

Kazala je kako su u trenutku pucnjave kod kuće bili samo njih dvoje. Uvjerava da nitko nije bio ugrožen u incidentu.

Ma kakvi, šta da vam kažem. To je njegovo drvo, u njegovom dvorištu. On je kao i svaki umjetnik jedan vječni dječak, toliko bezazlen, rekla je Barbierijeva partnerica za Index.hr u telefonskom razgovoru.

Uhićen Veljko Barbieri: Pijan pucao u Makarskoj pa policiji predao puške i pištolj

(www.jabuka.tv)