Banjalučka sramota: Skup podrške ratnom zločincu Ratku Mladiću

U Banjaluci će u utorak, 11. srpnja ove godine na godišnjicu genocida biti održan skup pod nazivom “Podrška generalu Ratku Mladiću-stop lažima o Srebrenici”, a koji organizira udruženje ”Srpski sabor zavetnici”.

Glasnogovornik Policijske uprave Banjaluka Marija Markanović rekla je da je odobren zahtjev za održavanje skupa, koji će biti održan 11. srpnja, a okupljeni će s Trga Krajine ići Gospodskom ulicom do Hrama Hrista Spasitelja.

Jedan od organizatora ovog skupa Srđan Vukojević rekao je da na skupu očekuju oko 300 ljudi, piše BIRN.

“Hoćemo da iznesemo istinu o Srebrenici i stradanju srpskih žrtava prije ulaska Vojske Republike Srpske i Mladića. Osim toga ukazat ćemo i na manipulaciju brojem žrtava u Srebrenici” istakao je Vukojević.

U Srebrenici će u utorak 11. srpnja biti ukopano preko 70 žrtava genocida koji je počinjen u srpnju 1995. godine, kada je ubijeno preko 7.000 muškaraca i dječaka, a preko 40.000 žena, starijih i djece protjerano.

Ratku Mladiću se kao bivšem zapovjedniku Vojske Republike Srpske u Haagu trenutno sudi za genocid u Srebrenici i druge zločine u BiH, a prvostupanjska presuda se očekuje u studenom.

Do sada pred Haškim tribunalom i Sudom BiH je osuđeno ukupno 43 osobe na oko 600 godina zatvora i tri doživotne kazne za genocid i druge zločine u Srebrenici.

(www.jabuka.tv)


9 komentara

  • Bog sve vidi i zna,a oni koji se ne boje Boga,neka obmajuju i javnost sa svojim zločininima,svaka čast postenim srbima,a neki se vode onom Dobrice Ćosića da su srbi vose dobili sa lazi nego u borbi,pa nastavite

  • ..do hrama Krista spasitelja?? Nije ni cudo sto se dao razapeti. I to je bolje nego sa ovakvim (srbima) zivjeti. Da i vama srbima nije obecan raj nakon klanja i ubijanja nevinih samo zato sto su druge vjere?

  • Gamad su ovi izdajnici poput KATOLIKA koji se odriču ljudi koji su branili Herceg-Bosnu jer im je netko nabacio na teret optužnicu za ratni zločin… Jadnici!
    Vjerojatno je u stvarnom životu neki gubitnik koji misli da se intelektualno izdigao iznad svoje sredine.

    Inače, nek’ Srbi slave svoje, svaka im čast, makar Mladić bio ratni zločinac. Uostalom, izborio im je Republiku Srpsku koja danas štiti njihova prava…

  • KO SI TI DA GOVORIS ZA KORDICA DA JE GAMAD SMRADE OBIČNI,DA NIJE ONAKVI TI BI DANAS BIO U DRZAVI KOJA SE ZOVE SRBIJA..GARANT SI NEKI KOMUNJARA PA TAKO GOVORIŠ

  • Od pada Srebrenice je napravljen mit i koliko će trajati je jedino pitanje? Da li će trajati koliko i država BiH ili će trajati do trenutka otkrivanja istine o Srebrenici? S jedne strane se kriju srpske žrtve koje su pale prije pada Srebrenice, a s druge strane se skupljaju kosti svih mogućih preminulih po BiH kako bi se uvećao broj žrtava u Srebrenici, pa makar dodavali i žive ljude, što neodoljivo podsjeća na mit o Jasenovcu. Mit o Srebrenici se nameće regiji kao i sjećanje na žrtve holokausta, gdje ju se proglašava “najvećim genocidom od završetka WWII”, a što je notorna laž. Pa samo na području bivše države Yuslavije imamo oko 100 – stotinu “Srebrenica” gdje su poslije WWII zločinac tito i njegovi sljedbenici izvršili genocid nad hrvatskim narodom i gdje su po osobnom priznanju pobili preko 576000 nevinih ljudi(tzv. narodnih neprijatelja). Srebrenica se dogodila u ratu, Križni put se dogodio u “miru”. Dokle god se ne prikaže istina o svim događajima dešavati će se “istine istrgnutih citata” i omalovažavanje nevinih žrtava sa svih strana, a samo istina oslobađa. Glorificiranje žrtava Srebrenice, a i na teret ostalih žrtava rata u BiH, ne vodi nikakvom pomirenju već kopa još veću jamu. Ovo ti ga dođe kao odavanje hvalospjeva nekom određenom generalisimusu HVO-e, a sve druge učesnike zanemariti, ali partija ko partija, u svakom narodu ista, bez obzira kako se zvala, te pozdravljam svaku inicijativu koja če dovesti do raspetljavanja gordijskih čvorova na ovim prostorima, pa makar nekada te inicijative vodile i u stranputice i slijepe ulice, jer kada se i to vidi onda nitko više neće u njih zalaziti. Bez obzira na sve, pijetet svim žrtvama rata u BiH i neka se politika prestane miješati i stvar prepusti neovisnim povijesničarima, pa makar u početku imali i tri povijseti.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.