Balićev povratak u hrvatsku rukometnu reprezentaciju: Otkrio želi li postati izbornikom

Hrvatska rukometna reprezentacija u ponedjeljak se okupila u Zagrebu te odmah otputovala u Sv. Martin na Muri, gdje će u sklopu reprezentativnog tjedna odigrati tri utakmice EHF EURO Cupa protiv Mađarske i Slovačke dva puta.

To će biti prvi ispiti za Ivana Balića, koji odnedavno ima ulogu pomoćnika u stožeru izbornika Hrvoja Horvata.

Crvena mi je najdraža boja pa se njoj uvijek vraćam. Ovo je za mene neka nova uloga, izbornik i ja smo puno razgovarali, pričamo istim jezikom i tu ne bi trebalo biti puno problema, kazao je Balić i dodao kako želi pomoći mladima igračima u reprezentaciji.

Puno je mladih igrača, trebat će nam više vremena i više rada. Mislim da će sve doći na svoje. Vratio sam se jer je rukomet moj život. Cilj je unaprijediti cjelokupnu igru. Hrvatska ima potencijala i možemo to napraviti. Kroz karijeru sam uvijek pomagao mladima i to mi je izazov, ispunjava me i smatram da mogu pomoći, rekao je Balić.

Legendarni hrvatski rukometaš otkriva kako nema ambicije postati izbornik, već je tu da pomogne izborniku i mladim igračima.

Nemam ambicije biti izbornik, tu sam da pomognem Horvatu. Cilj je da reprezentacija napreduje. U Francuskoj smo bili bolji nego u Egiptu, ali ne bih se vraćao u prošlost. Trebamo se okrenuti budućnosti, kazao je Balić i dodao kako u nadolazećim utakmicama neće biti Domagoja DuvnjakaIgora Karačića i Željka Muse, koji su pošteđeni odlukom izbornika.

Na to se nadovezao izbornik Horvat, koji je otkrio kako će još nekoliko igrača izostati s reprezentativnog okupljanja.

Zbog situacije s koronom s popisa su otpali MartinovićCindrićMamić i Ivanković. Na tome smo se zaustavili. Prvi cilj nam je selekcija igrača koji mogu igrati u oba pravca kako bismo smanjili broj izmjena. To nam je dosad bio problem. Imamo puno novih lica, posebno na poziciji pivota, kazao je Horvat, prenosi Gol.hr.

U prve dvije utakmice ovog natjecanja Hrvatska je ostvarila dvije pobjede protiv Mađarske i Španjolske, a sada igra dvije utakmice protiv Slovačke u Varaždinu, 28. i 29. travnja te 1. svibnja protiv Mađarske u Vezspremu.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.