Baki Janji iz Kaknja ispunjena velika želja: Ovaj dres ide sa mnom u grob – Jabuka.tv

Baki Janji iz Kaknja ispunjena velika želja: Ovaj dres ide sa mnom u grob

Priča o baki Janji Delić, 88-godišnjoj zaljubljenici u sport iz mjesta Aljinića kod Kaknja,u kojoj je istaknula kako joj velika želja imati dres splitskog Hajduka doživjela je sretan kraj.

Naime, suradnjom Katoličkog tjednika i HNK-a Hajduk baka Janja za svoj 88. rođendan dobila je neočekivani dar: najdraži bili dres sa svojim imenom i brojem svojih godina.

Ja sam za ‘Ajduka navijala, a djeca za Dinamo. Hajduk je moj, ponosno je prije 15-ak dana izjavila baka Janja uz želju za 88. rođendan dobiti dres splitskog kluba.

Da imam, trebali bi mi odjenuti kada umrem pa da s dresom odem u grob, zaključila je tada. Janja je 11. studenoga skromno u krugu obitelji proslavila svoj rođendan, a iznenađenje je došlo nekoliko dana poslije točnije u nedjelju, 15. studenoga kada joj je dar splitskog Hajduka u njezinom domu uručio glasnogovornik Vrhbosanske nadbiskupije don Dražen Kustura, koji je bio posrednik između Katoličkog tjednika i Hajduka.

Nakon što je otvorila vrećicu i vidjela dres sa svojim imenom i brojem godina baka Janja bila je nemalo iznenađena te je odmah upitala: Je li ovo od mog ‘Ajduka? A još piše i Janja, a ima i broj 88, te je uz suze radosnice zahvalila svima koji su joj uljepšali rođendan. Odmah je majicu svoga najdražega kluba obukla i ponovila ponovno riječi: Sada mogu umrijeti, ali ovaj dres ide sa mnom u grob.

Vidno radosna i uzbuđena, nastavila je nabrajati neke od legendi splitskog kluba koje je gledala prije nekoliko desetljeća te je još nekoliko puta zahvalila na daru, piše portal Katoličkog tjednika – Nedjelja.ba.

Osim nje, zahvalni su i njezin sin Anto i snaha Katica, s kojima baka provodi svoje staračke dane. Upravo je Anto u stilu svoga puno poznatijeg prezimenjaka, Milana Delića, upitao: Ljudi, je li ovo moguće?

Priča o baki Janji, strastvenoj zaljubljenici u sport, još jednom je pokazala kako se život sastoji od sitnica koje nekomu mogu uljepšati svakodnevnicu. HNK Hajduk i Katolički tjednik uspjeli su zajednički usrećiti staricu koja ih je iz svoga doma i ispratila u najdražem dresu. Nadamo se da će isti još dugo nositi u zdravlju i blagoslovu.

(www.jabuka.tv)


5 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.