Bagerom uništili zaplijenjene luksuzne automobile

Filipinski carinski ured je pred kamerama uništio 21 zaplijenjeni automobil ukupne vrijednosti oko milijun eura.

Pod gusjenicama bagera završili su egzotični automobili poput McLarena 620R, Bentleyja i Porschea 911. Uništeni su i nešto jeftiniji auti poput Mercedesa SLK, Lotusa Elise i Hyundai Genesisa. Crnu sudbinu nije izbjeglo ni 14 Mitsubishijevih terenaca.

Prema dostupnim informacijama, radi se o uvezenim vozilima koja su oduzeta od 2018. do 2020. godine.

Oni su uništeni u skladu s predsjedničkom direktivom prema kojoj se krijumčarena vozila moraju uništiti.

Podsjetimo, ovo nije prvi put da filipinska vlada nalaže uništavanje krijumčarenih vozila. Prije su tako uništeni pravi klasici poput BMW-a Z1 i Renaulta 5 Turbo, a bilo je tu i luksuznih automobila kao što su Lamborghini Gallardo, Maserati Quattroporte i Mercedes SL 55 AMG, prenosi Index.

Sada su automobili uništeni “u skladu s predsjedničkom direktivom 2017-447, u kojoj je predsjednik Rodrigo Roa Duterte naložio uništavanje krijumčarena vozila kako bi poslali snažnu poruku da je vlada ozbiljna u svojim naporima protiv krijumčarenja”.

Pitanje koje si mnogi postavljaju, uključujući same stanovnike, jest bi li aukcijska prodaja tih vozila i donacija sredstva lokalnoj zajednici bila dovoljna poruka krijumčarima ili je uništavanje automobila bilo jedino rješenje.

(www.jabuka.tv)Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.