Bagarić: Bošnjački političari možda pripremaju scenarij poput slanja tenkova na Hercegovačku banku

Šef Kluba poslanika HDZ-a BiH u Parlamentu Federacije BiH Jozo Bagarić izjavio je da je cilj onoga što rade bošnjački političari u FBiH smijeniti sve legitimne hrvatske službenike i na njihova mjesta postaviti “Hrvate po zanimanju”.

Bagarić kaže da je rezoluciju o osudi inicijative za federalizaciju BiH u federalnom Parlamentu izglasala svebošnjačka rezervna koalicija, bez hrvatskih poslanika, što govori o položaju, statusu, pravima i odnosu prema Hrvatima u FBiH.

“Nije ovo prvi put da to čine. Masa je takvih postupaka i situacija u kojima su Hrvati preglasani i u kojima uopće nije bilo bitno što Hrvati misle. To je izuzetno loše i za FBiH, ali i za BiH”, rekao je Bagarić za “Glas Srpske”.

On ističe da rezolucija nema veliku važnost u svom meritumu, ali da šalje lošu poruku jer pokazuje kako Hrvate doživljavaju na ovom prostoru samo zašto što drugačije misle o unutarnjem uređenju FBiH i BiH.

Hrvate direktno i indirektno proglašavaju neprijateljima ove zemlje“, rekao je Bagarić.

On smatra da izlaz iz ove situacije leži u otvorenom razgovoru u parlamentima, ali ne metodom nametanja i brojanja ruku, kao što je to bilo u slučaju rezolucije.

Bagarić je rekao da su Hrvati protiv modela građanske opcije ustava, koji najavljuje SDP BiH, a prema kojem bi nacionalne odrednice bile eliminirane, a BiH svedena na princip “jedan čovjek, jedan glas”.

“Taj model je u suprotnosti sa ustavima BiH i FBiH. Možda ovo što sada rade nije ništa drugo nego pripremanje za neki scenarij, za novo slanje tenkova na Hrvate kao na Hercegovačku banku. Ne bi me iznenadilo da žele smijeniti hrvatskoga člana Predsjedništva BiH”, rekao je Bagarić i dodao da to Hrvate neće obeshrabriti i zaustaviti.

(Srna)
5 komentara

  • Bolje se vi pobrinite za kakve zakone dižete ruke kao npr. Zakon o pio mio da ljudi ne bi dobili 326 KM mirovine itd.
    A ti i takvi imate 5-6 000 KM placu i sve ostalo i nije vas briga za narod koji nestsje sa ovih vjekovnih ognjišta.

  • Sa balijama ćemo mi nekako se borit i izborit. Ali moj Jozo kada u svojim političarima vidiš neprijatelja naroda-e to je ŽALOSNO!

  • Svi nesto plase narod .
    Ovaj put politicari obucite uniforme i puske u ruke narodu treba kruha gladan vam narod.
    Nece narod ratovat ,hoce radit i zaradit svojim rukama .

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.