Bad Vegan: Vrijedi li gledati ovu Netflixovu seriju?

Još dok je vrhunac popularnosti na društvenim mrežama imao dokumentarni film ‘The Tinder Swindler’, u pozadini se nudio i reklamirao serijal ‘Bad Vegan: Fame. Fraud. Fugitives. (‘Loš vegan: Slava. Prijevara. bjegunci.’)

Nije čudno ako vam ljudi uspoređuju ta dva filma, poprilično su slična oko puno stvari.

Od toga što se u oba slučaja ženska osoba predstavi žrtvom nakon iznuđivanja novca od strane dečka/muža, pa do toga da se zapitaju na kraju filma i serijala ista pitanja.

Ipak, ne treba vam ipak biti čudno što puno više gledatelja favorizira film ‘Tinder Swindler’ jer je riječ o kvalitetnijem i napetijem dokumentarcu.

Što nam donosi ‘Bad Vegan‘?

Mlada i ambiciozna Sarma (da, zove se Sarma) vodi popularni restoran ‘Pure food and wine‘, od silne privrženosti poslu i restoranu ne izdvaja previše vremena za svoj društveni život pa ni pronalazak prave ljubavi.

Najbolji prijatelj joj je pas Leon, a radnici u njezinom restoranu je jednostavno obožavaju.

Ipak, pod uvjetom da preuzme voditi restoran, morala je pristati preuzeti dug od 2 milijuna dolara koji je ostao od prošlog vlasnika.

S obzirom na veliki promet i zaradu restorana koji je bio veliki brend u New Yorku, taj dug nije predstavljao nešto nedohvatljivo, odnosno neisplativo.

Sarma Melngailis je bila na televiziji, u novinama, u svim medijima, sve je obećavalo, a dug je ipak prevelik da bi se tek tako isplatio bez obzira na to što je restoran sjajno radio.

U to vrijeme, pojavio se u životu Sarme – Anthony Strangis. Tajanstveni muškarac sumnjive prošlosti.

Slijedi opis, s puno spoilera! (otkrivanje radnje)

Obećavao je Sarmi ‘brda i doline’, obećavao joj je Anthony miran život i rješavanje njezinih svih problema, naravno financijskih prije svega.

Zauzvrat je tražio da ona ispunjava njegove zahtjeve kako bi zadobila njegovo povjerenje, čime bi sve bliže bila njegovoj pomoći.

Da stvar bude čudna, riječ je o financijskim zahtjevima, čestom slanju novca koji zaradi u restoranu, samo da bi završio u rukama Anthonyja.

U Sarmin restoran su dolazile brojne zvijezde iz Hollywooda

On je za sve to imao pravdanje, za svaki zahtjev za njezino slanje novca, a tih zahtjeva je bilo sve više i više. Tako su se i cifre povećavale. Počelo je s $10,000 da bi kasnije slala i preko $100,000 Anthonyju koji ju je čak uvjerio da više sile i tzv. ‘obitelj’ sve gleda i samo je pitanje dana kada će je spasiti i pomoći joj.

Kako je slala sve više novca, udaljavala se od isplate duga, zbog manipulacije koja je uspjela Anthonyju, ona je i sama unatoč sumnjama htjela i počela vjerovati u sve to.

Da ne idemo u previše detalja, naravno da nije dočekala pomoć od strane Anthonyja.

Na kraju filma shvatite da je priča puno plića, da je Sarma daleko od žrtve koju su podnosile glavne glumice iz dokumentarca ‘Tinder Swindler’.

Anthonyjeva narudžba pizze je bila kobna, a obećan vječni život za psa Leona je napuhana priča u naslovima medija u koju se nije ni Sarma čak pouzdala.

Posebno zanimljivi budu kometari Sarminog tate na kraju dokumentarnog serijala kada i sam prizna da je očito kako se Sarma povezala pa i udala s Anthonyjem zbog novca kako bi isplatila restoran.

Zaključak

Sve u svemu, zanimljivo je za pogledati, ali duga 4 sata, duge 4 epizode, nisu vrijedne vašeg vremena pored drugih brojnih kvalitetnih filmova i serija koje možete pogledati.

Sarma je pristala biti glavna uloga u dokumentarnom serijalu (kaže Sarma) kako bi očistila mrlje sa svog imena. Mislimo da ipak nije prošlo po njezinom planu.

Ako vas zanima, provjerite i vi.

Ocjena: 4/10

Bad Sport: Šokantni serijal koji morate pogledati

Ovdje možete pronaći preporuke za filmove i serije

(www.jabuka.tv | K.A.)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.