”Baby Shark” se jedini na YouTubeu može pohvaliti ovim podatkom

“Baby Shark”, omiljena dječja pjesmica koja je od svoje objave 2016. godine postala popularna širom svijeta, dostigla je novu prekretnicu – 10 milijardi pregleda na YouTubeu.

Ne samo da je video pjesmice najgledaniji na platformi što je rekord koji je postavljen u studenom 2020. godine, već je i jedini video koji je dostigao 10 milijardi pregleda, potvrdio je YouTube.

Pjesma za djecu, koju je kreirala južnokorejska obrazovna kompanija Pinkfong i koju je izvela korejsko-američka pjevačica Hope Segoine, debitirala je 2016. i bila je viralni hit u Aziji, ali se globalno proširila tek 2019. godine.

Od tada je je pretvorena u Nickelodeon TV emisiju, žitarice, a čak je u jednom trenutku dospjela na listu Billboard Top 40 i inspirisala pjevanje Jamieja Tarta u seriji “Ted Lasso” Apple TV-a.

Najgledaniji video na YouTubeu prikazuje dvoje djece kako demonstriraju “ples bebe morskog psa”, dok animirani morski pas i njegova obitelj mirno plivaju i kasnije pokušavaju loviti djecu. Međutim, ne uspijevaju, a djeca slave svoju sigurnost dok morski psi gledaju izdaleka.

Uspjeh pjesme je donekle bio slučajan – 2019. godine američki izvršni direktor Pinkfonga Bin Jeong rekao je za CNN da kompanija nije očekivala da će video ostvariti rezultate kakve je ostvario, prenosi Klix.ba.

Kako bi proslavili najnoviju “posebnu prekretnicu”, Pinkfong je pozvao djecu iz cijelog svijeta da podijele svoje “trenutke plesa” uz omiljenu pjesmicu.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.