Azilanti podmetnuli požar u zatvoru u Beču

Nekoliko osoba koje su u pritvoru u Beču čekale na protjerivanje iz Austrije jer im je odbijen zahtjev za azil, podmetnulo je u petak navečer požar u svojoj ćeliji pri čemu je više osoba ozlijeđeno, javlja bečka policija.

Požar je izbio u petak navečer na prvom katu policijskog pritvora u centru grada. U ćeliji se nalazilo šest osoba koje su ovdje čekale protjerivanje, rekao je za austrijske medije glasnogovornik bečke policije Harald Soeroes.

Šestorica koja su boravila u ćeliji, pet Afganistanaca i jedan Iranac, spriječili su policajce koji su pokušavali ući u ćeliju. Sve šestorica su zadobila teže ozlijede opeklina i trovanja dimom.

Zgrada policije u središtu Beča je morala biti evakuirana a nekoliko ostalih zatvorenika je također bilo hospitalizirano zbog trovanja dimom.

U ćeliji je pronađeno oproštajno pismo koje su potpisala sva šestorica i u kojem se navodi kako zbog protjerivanja više ne vide smisao života.

Od dolaska konzervativno-nacionalne vlade premijera Sebastiana Kurza pojačani su napori austrijskih vlasti u konzekventnom provođenju protjerivanja osoba kojima je odbijen zahtjev za azilom u Austriji.

(Hina)


2 komentara

  • Đubrad..na silu hoće sve pa tako i ostati tamo gdje ne pripadaju.Ovo su odreda okorjeli razbojnici koji će sutra silovati i klati jer kako njima ne daju naše žene p….to njima nije jasno.kretenčine ne treba liječit nego pustit da se pate i riknu.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.