Azerbajdžanac uhićen zbog krijumčarenja Turaka kod Posušja

Pripadnici Jedinice granične policije BiH Gorica u ponedjeljak su lišili slobode državljanina Azerbajdžana nakon što je spriječen u krijumčarenju troje državljana Republike Turske u graničnom pojasu na području Posušja.

Državljanin Azerbajdžana je strane državljane krijumčario u putničkom motornom vozilu Dacia, bh. nacionalnih oznaka.

O događaju je obaviješten dežurni tužitelj Tužiteljstva BiH, prema čijem je nalogu državljanin Azerbejdžana lišen slobode i ispitan u svojstvu osumnjičenog te će, uz izvješće o počinjenom kaznenom djelu krijumčarenje osoba, biti predan postupajućem tužitelju Tužiteljstva BiH. U tijeku je daljnji rad na ovom slučaju, priopćeno je iz GP BiH.

Uz navedeno, pripadnici Jedinice GPBiH Gradiška su 18. svibnja lišili slobode državljanina BiH, nakon što je otkriven u krijumčarenju devet stranih državljana – petero državljana Nepala i četverice državljana Pakistana.

Krijumčarenje je otkriveno prilikom kontrole putničkog motornog vozila Mercedes, bh. nacionalnih oznaka, u graničnom pojasu na području Gradiške. Prema nalogu dežurnog tužitelja Tužiteljstva BiH, od osumnjičenog bh. državljanina privremeno su oduzeti vozilo i drugi dokazni materijali. Protiv njega će biti dostavljen izvještaj o počinjenom kaznenom djelu krijumčarenje osoba Tužiteljstvu BiH.

Krijumčareni strani državljani su predani pripadnicima Službe za poslove sa strancima BiH na daljnje postupanje, navodi se u priopćenju.

(www.jabuka.tv | Foto: Granična policija BiH)